Καλοκαιρινά μαθήματα χορού στο ΧΟρΟLOGIE

Μια ξεχωριστή εμπειρία με διεθνή «αέρα» φέτος στο κέντρο χορού ΧΟρΟLOGIE στον Κεραμεικό, για όσους προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού.

Καλοκαιρινά μαθήματα χορού στο ΧΟρΟLOGIE

Φέτος το καλοκαίρι, το κέντρο χορού ΧΟρΟLOGIE στον Κεραμεικό, αφήνει τις πόρτες του ανοιχτές για τα μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού.

Το κέντρο λειτουργεί από το 2002 διδάσκοντας στοχευμένα τις κλασικές μορφές χορού βοηθώντας αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματική πορεία αλλά και εκείνους που επιλέγουν την τέχνη αυτή ως μέσω έκφρασης και εκγύμνασης. Το εντατικό πρόγραμμα πλαισιώνουν τόσο Έλληνες όσο και ξένοι διεθνώς αναγνωρισμένοι και έμπειροι προσκεκλημένοι που καταφτάνουν για να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες, την δική τους γνώση πάνω στις βασικές τεχνικές.

ΧΟρΟLOGIE

Κλασικό μπαλέτο με συνοδεία πιάνου: George Elkin – Σολίστ του Cullberg Ballet Company (Mats EK), καθηγητής χορού στην Ακαδημία Βάρνας, Karline Marion – Σολίστ στο Lyon Opera Ballet και του Béjart Ballet Lausanne-δασκάλα χορού στο conservatoire de LYON , Danillo Zeka – Πρώτος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - δάσκαλος χορού, Κυριάκος Κοσμίδης - Πρώτος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - δάσκαλος χορού, Eύα Παγουλάτου –Χορεύτρια – Δασκάλα χορού- , Ζέφη Μπαρτζώκα – Πρώτη χορεύτρια του Αέναον Χοροθέατρο D. Lommel - δασκάλα χορού, Έλένη Κλάδου - Χορεύτρια του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – δασκάλα χορού στην ΚΣΟΤ και στην σχολή της ΕΛΣ.

Σύγχρονο/Αυτοσχεδιασμός: Harris Gkekas – Σολίστ στο Ballet du Grand Theâtre de Geneve και στο Lyon Opera Ballet - Χορογράφος - δάσκαλος χορού, Ρούλα Κουτρουμπέλη – Πρώτη χορεύτρια στο Χοροθέατρο Οκτάνα του Κ. Ρήγου – Χορογράφος - δασκάλα χορού, Κατερίνα Λιόντου – χορεύτρια – δασκάλα χορού στις επαγγελματικές σχολές χορού, Αντώνης Βαής – χορευτής στην ομάδα Sasha Waltz & Guests, Toula Limnaios, κ.α – δάσκαλος χορού, Δημόκριτος Σηφάκης – χορευτής – δάσκαλος χορού, Μαρκέλλα Μανωλιάδη – χορογράφος – πρώην υπεύθυνη σπουδών στο φυτώριο της ΚΣΟΤ, δασκάλα χορού (Guest), Πέρσα Σταματοπούλου – καλλ/κη διευθύντρια και χορογράφος της Ομάδας Σύγχρονου Χορού Π. Σταματοπούλου – δασκάλα χορού.

ΧΟρΟLOGIE

Το πρόγραμμα αποτελείται από 2 κύκλους στους οποίους διδάσκουν διαφορετικοί αλλά και κοινοί προσκεκλημένοι στον καθένα, ενώ κάθε εβδομάδα που τους αποτελεί περιέχει 13 μαθήματα (κλασικό μπαλέτο με pointes, σύγχρονος χορός και αυτοσχεδιασμός). Ξεκινάει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 και ολοκληρώνεται στις 16.00. Απευθύνεται σε όλους όσους σκοπεύουν να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν ανεξαρτήτως αυτών. Σκοπός του είναι να προσφέρει πέρα από μια τεχνική κατάρτιση και εξέλιξη, μια ξεχωριστή εμπειρία στα νέα σας "βήματα".

Α’ κύκλος: 04 Ιουλίου - 05 Αυγούστου
Β ́κύκλος: 22 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου

Προετοιμάσου για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού!

Facebook

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber