Καλοκαιρινά μαθήματα χορού στο ΧΟρΟLOGIE

Μια ξεχωριστή εμπειρία με διεθνή «αέρα» φέτος στο κέντρο χορού ΧΟρΟLOGIE στον Κεραμεικό, για όσους προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού.

Καλοκαιρινά μαθήματα χορού στο ΧΟρΟLOGIE

Φέτος το καλοκαίρι, το κέντρο χορού ΧΟρΟLOGIE στον Κεραμεικό, αφήνει τις πόρτες του ανοιχτές για τα μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού.

Το κέντρο λειτουργεί από το 2002 διδάσκοντας στοχευμένα τις κλασικές μορφές χορού βοηθώντας αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματική πορεία αλλά και εκείνους που επιλέγουν την τέχνη αυτή ως μέσω έκφρασης και εκγύμνασης. Το εντατικό πρόγραμμα πλαισιώνουν τόσο Έλληνες όσο και ξένοι διεθνώς αναγνωρισμένοι και έμπειροι προσκεκλημένοι που καταφτάνουν για να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες, την δική τους γνώση πάνω στις βασικές τεχνικές.

ΧΟρΟLOGIE

Κλασικό μπαλέτο με συνοδεία πιάνου: George Elkin – Σολίστ του Cullberg Ballet Company (Mats EK), καθηγητής χορού στην Ακαδημία Βάρνας, Karline Marion – Σολίστ στο Lyon Opera Ballet και του Béjart Ballet Lausanne-δασκάλα χορού στο conservatoire de LYON , Danillo Zeka – Πρώτος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - δάσκαλος χορού, Κυριάκος Κοσμίδης - Πρώτος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - δάσκαλος χορού, Eύα Παγουλάτου –Χορεύτρια – Δασκάλα χορού- , Ζέφη Μπαρτζώκα – Πρώτη χορεύτρια του Αέναον Χοροθέατρο D. Lommel - δασκάλα χορού, Έλένη Κλάδου - Χορεύτρια του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – δασκάλα χορού στην ΚΣΟΤ και στην σχολή της ΕΛΣ.

Σύγχρονο/Αυτοσχεδιασμός: Harris Gkekas – Σολίστ στο Ballet du Grand Theâtre de Geneve και στο Lyon Opera Ballet - Χορογράφος - δάσκαλος χορού, Ρούλα Κουτρουμπέλη – Πρώτη χορεύτρια στο Χοροθέατρο Οκτάνα του Κ. Ρήγου – Χορογράφος - δασκάλα χορού, Κατερίνα Λιόντου – χορεύτρια – δασκάλα χορού στις επαγγελματικές σχολές χορού, Αντώνης Βαής – χορευτής στην ομάδα Sasha Waltz & Guests, Toula Limnaios, κ.α – δάσκαλος χορού, Δημόκριτος Σηφάκης – χορευτής – δάσκαλος χορού, Μαρκέλλα Μανωλιάδη – χορογράφος – πρώην υπεύθυνη σπουδών στο φυτώριο της ΚΣΟΤ, δασκάλα χορού (Guest), Πέρσα Σταματοπούλου – καλλ/κη διευθύντρια και χορογράφος της Ομάδας Σύγχρονου Χορού Π. Σταματοπούλου – δασκάλα χορού.

ΧΟρΟLOGIE

Το πρόγραμμα αποτελείται από 2 κύκλους στους οποίους διδάσκουν διαφορετικοί αλλά και κοινοί προσκεκλημένοι στον καθένα, ενώ κάθε εβδομάδα που τους αποτελεί περιέχει 13 μαθήματα (κλασικό μπαλέτο με pointes, σύγχρονος χορός και αυτοσχεδιασμός). Ξεκινάει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 και ολοκληρώνεται στις 16.00. Απευθύνεται σε όλους όσους σκοπεύουν να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν ανεξαρτήτως αυτών. Σκοπός του είναι να προσφέρει πέρα από μια τεχνική κατάρτιση και εξέλιξη, μια ξεχωριστή εμπειρία στα νέα σας "βήματα".

Α’ κύκλος: 04 Ιουλίου - 05 Αυγούστου
Β ́κύκλος: 22 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου

Προετοιμάσου για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού!

Facebook

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δράσεις, παραστάσεις και εργαστήρια ενεργοποιούν τις "μηχανές" του Κινητήρα μέχρι την άνοιξη

Με νέα θεματική ομπρέλα την "Οικειότητα / Intimacy" και στοχευμένες δράσεις, παραστάσεις, εργαστήρια, ο Κινητήρας μάς καλεί το 2023 να νιώσουμε πάλι οικεία στον δημόσιο χώρο, στο σώμα μας και στο θέατρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/01/2023

3 + 1 αλήθειες για τη "Νόρα: Το σπίτι της κούκλας" στο Altera Pars

Ο Πέτρος Νάκος πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί στο εμβληματικό έργο του Χένρικ Ίψεν, με αφορμή το οποίο μοιράζεται με το "α" τέσσερα βασικά σημεία για την παράσταση.

Τελευταίες παραστάσεις για τη "Μεταμόρφωση" του Κάφκα

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, συνεχίζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.

Ένα βαριετέ σύγχρονου τσίρκου στις Ροές

Το νεοσύστατο βαριετέ Circus Tales επιστρέφει στο Θέατρο Ροές με ένα ολοκαίνουργιο σόου και ακροβατικά υψηλής δεξιοτεχνίας.

O Σταύρος Λίτινας μας μιλά για την φλαμένκο εκδοχή του "Βασιλιά Ληρ"

Ο σαιξπηρικός "Βασιλιά Ληρ" που βιώνει to ανεπανάληπτο μεγαλείο, τη συντριβή, την οργή και την απόγνωση ζωντανεύει στη σκηνή του Arroyo σε μορφή φλαμένκο. Ο δημιουργός της παράστασης, Σταύρος Λίτινας, μας μιλά για το έργο και την παράσταση.

"Πόσο πολύ φοβάμαι ότι θα φύγεις": Ενα παιχνίδι ρόλων στο ΝΤόΜ - "Θέατρο σπίτι"

Μετά την "Ηλιακή γραμμή" του Ιβάν Βιριπάγιεφ, το ΝΤόΜ - "Θέατρο σπίτι" καλωσορίζει μια παράσταση-σπουδή για τη συνθήκη της δέσμευσης, σε σκηνοθεσία της Βάσιας Βελτσίστα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεάτρου για το Προεδρικό Διάταγμα 85

Η ΠΕΘ καλεί το ΥΠΠΟΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης μέσω μίας άμεσης αντιμετώπισης των καλλιτεχνικών αιτημάτων.