Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Καλοκαιρινά μαθήματα χορού στο ΧΟρΟLOGIE

Μια ξεχωριστή εμπειρία με διεθνή «αέρα» φέτος στο κέντρο χορού ΧΟρΟLOGIE στον Κεραμεικό, για όσους προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Καλοκαιρινά μαθήματα χορού στο ΧΟρΟLOGIE

Φέτος το καλοκαίρι, το κέντρο χορού ΧΟρΟLOGIE στον Κεραμεικό, αφήνει τις πόρτες του ανοιχτές για τα μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού.

Το κέντρο λειτουργεί από το 2002 διδάσκοντας στοχευμένα τις κλασικές μορφές χορού βοηθώντας αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματική πορεία αλλά και εκείνους που επιλέγουν την τέχνη αυτή ως μέσω έκφρασης και εκγύμνασης. Το εντατικό πρόγραμμα πλαισιώνουν τόσο Έλληνες όσο και ξένοι διεθνώς αναγνωρισμένοι και έμπειροι προσκεκλημένοι που καταφτάνουν για να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες, την δική τους γνώση πάνω στις βασικές τεχνικές.

ΧΟρΟLOGIE

Κλασικό μπαλέτο με συνοδεία πιάνου: George Elkin – Σολίστ του Cullberg Ballet Company (Mats EK), καθηγητής χορού στην Ακαδημία Βάρνας, Karline Marion – Σολίστ στο Lyon Opera Ballet και του Béjart Ballet Lausanne-δασκάλα χορού στο conservatoire de LYON , Danillo Zeka – Πρώτος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - δάσκαλος χορού, Κυριάκος Κοσμίδης - Πρώτος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - δάσκαλος χορού, Eύα Παγουλάτου –Χορεύτρια – Δασκάλα χορού- , Ζέφη Μπαρτζώκα – Πρώτη χορεύτρια του Αέναον Χοροθέατρο D. Lommel - δασκάλα χορού, Έλένη Κλάδου - Χορεύτρια του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – δασκάλα χορού στην ΚΣΟΤ και στην σχολή της ΕΛΣ.

Σύγχρονο/Αυτοσχεδιασμός: Harris Gkekas – Σολίστ στο Ballet du Grand Theâtre de Geneve και στο Lyon Opera Ballet - Χορογράφος - δάσκαλος χορού, Ρούλα Κουτρουμπέλη – Πρώτη χορεύτρια στο Χοροθέατρο Οκτάνα του Κ. Ρήγου – Χορογράφος - δασκάλα χορού, Κατερίνα Λιόντου – χορεύτρια – δασκάλα χορού στις επαγγελματικές σχολές χορού, Αντώνης Βαής – χορευτής στην ομάδα Sasha Waltz & Guests, Toula Limnaios, κ.α – δάσκαλος χορού, Δημόκριτος Σηφάκης – χορευτής – δάσκαλος χορού, Μαρκέλλα Μανωλιάδη – χορογράφος – πρώην υπεύθυνη σπουδών στο φυτώριο της ΚΣΟΤ, δασκάλα χορού (Guest), Πέρσα Σταματοπούλου – καλλ/κη διευθύντρια και χορογράφος της Ομάδας Σύγχρονου Χορού Π. Σταματοπούλου – δασκάλα χορού.

ΧΟρΟLOGIE

Το πρόγραμμα αποτελείται από 2 κύκλους στους οποίους διδάσκουν διαφορετικοί αλλά και κοινοί προσκεκλημένοι στον καθένα, ενώ κάθε εβδομάδα που τους αποτελεί περιέχει 13 μαθήματα (κλασικό μπαλέτο με pointes, σύγχρονος χορός και αυτοσχεδιασμός). Ξεκινάει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 και ολοκληρώνεται στις 16.00. Απευθύνεται σε όλους όσους σκοπεύουν να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν ανεξαρτήτως αυτών. Σκοπός του είναι να προσφέρει πέρα από μια τεχνική κατάρτιση και εξέλιξη, μια ξεχωριστή εμπειρία στα νέα σας "βήματα".

Α’ κύκλος: 04 Ιουλίου - 05 Αυγούστου
Β ́κύκλος: 22 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου

Προετοιμάσου για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού!

Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Επιθυμώντας αυτονόητα πράγματα: Οι κληρονομιές της Αντιγόνης, οι εκτρώσεις και οι διεκδικήσεις του σήμερα

Παρακολουθώντας την πολύ δυνατή παράσταση χορού "A Live" της Σοφίας Μαυραγάνη και διαβάζοντας "Το Γεγονός" στη σκιά της πρόσφατης κατάργησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην άμβλωση στην Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
29/06/2022

‘’Countless’’: ένα πρότζεκτ χορού, μια αναγωγή στη μνήμη του σώματος

Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη δημιουργεί μια παράσταση μέσω τουFlux Laboratory Athens, όπου νέες καλλιτέχνιδες προσπαθούν να προσεγγίσουν το σώμα ως αρχείο.

Φεστιβάλ Αθηνών: Διήμερη χορευτική μάχη με ελεύθερη είσοδο στην Πειραιώς 260

Το Hip Hop Battle και το All Styles Battle σε περιμένουν για να σου διδάξουν την κουλτούρα του χορού του δρόμου μέσα από ηλεκτρισμένες αναμετρήσεις.

Ραντεβού στην Κρήτη για το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Dance Days Chania"

Σε μία χρονική στιγμή όπου οι έννοιες και οι ισορροπίες αναζητούν νέες προσεγγίσεις, το 12ο Dance Days Chania επιλέγει και προτείνει ένα πρόγραμμα δράσεων βαθιά ανθρωποκεντρικό.

H Ελευσίνα είναι το πολιτιστικό hot spot του καλοκαιριού

Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διαμορφώνει ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με γενικό τίτλο "Μυστήρια μετάβασης".

Ξενάγηση με κλειστά μάτια στον "Κήπο" της Αγνής Παπαδέλη-Ρωσσέτου και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Μια παράσταση-μυσταγωγία σε ένα χώρο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος ετοίμασε η χορεύτρια και χορογράφος γύρω από τις έννοιες του γκροτέσκο και της παραμόρφωσης.

Φεστιβάλ Αθηνών: Ο χιουμοριστικός μακάβριος χορός του Μάρτιν Τσίμερμαν

Ο διακεκριμένος Ελβετός σκηνοθέτης και χορογράφος μεταμορφώνεται σε "Θάνατο" και παίζει με τις μαριονέτες του σε μια περφόρμανς - απόδραση σε ένα παράλληλο σύμπαν που μοιάζει με το δικό μας.