Η "Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό" συνεχίζει στο θέατρο Άλφα/Ληναίος-Φωτίου

Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό

Έργο-κραυγή για τους τελευταίους πνεύμονες του πλανήτη, την απαξίωση της αρχαίας γνώσης των φυλών του κόσμου, αλλά και ένας ύμνος στην πιστότητα και τη φιλία είναι "Η ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό" του Λούις Σεπούλβεδα. Ο Χιλιανός συγγραφέας γεννήθηκε στις 4 του Οκτώβρη 1949 στο Οβάγιε, στη Χιλή, και έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορονοϊό, στις 16 του Απρίλη 2020. Το μυθιστόρημα του είναι αφιερωμένο στην καταπιεσμένη και καταδιωγμένη από τις κυβερνήσεις της Χιλής φυλή των Ινδιάνων Μαπούτσε-φυλή από την οποία κατάγεται και ο ίδιος. Το συγκλονιστικό κείμενο απέκτησε θεατρική μορφή από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Κώστα Γάκη, κάτοχο του βραβείου Δημήτρης Χορν. Σόλο στη σκηνή του θεάτρου Άλφα/Ληναίος-Φωτίου, ο Γάκης, δανείζεται τη φωνή ενός σκύλου, ο οποίος ζει στην υπηρεσία μιας ομάδας ανθρώπων που του φέρονται σκληρά και μας θυμίσει κάτι που έχουμε ξεχάσει… την οργανική σχέση μας με τη φύση.

Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό


"Η περιπέτεια της "Ιστορίας ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό"  άρχισε την 1η Νοεμβρίου και μετά από διαδοχικές  παρατάσεις κατάφερε να αντέξει στο χρόνο και να φτάσει ως το Πάσχα μεταδίδοντας το κοσμοαλλαχτικό μήνυμά της σε σχέση με τις πληγές της Μάνας Γης, τους κατατρεγμένους  ιθαγενείς, την υπεράσπιση κάθε διαφορετικότητας και την αξία  του καθημερινού αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα… Αυτό το ταξίδι σε Φθινόπωρο, Χειμώνα και Άνοιξη γέννησε μια σειρά υπέροχων συνεργασιών και διαύλων. Από τη σκηνή  της παράστασής μας "μίλησαν" σε ξεχωριστές εκδηλώσεις η Διεθνής Αμνηστία, η WWF, η γυναικεία συλλογικότητα "Το Μωβ", η οικολογική ακτιβιστική οργάνωση "Save the hood", ο πολιτικός χώρος "Αμπάριζα", το ανήσυχο 3ο σύστημα προσκόπων Αθηνών με σημαία του την συμπερίληψη κ.ά.

Το ταξίδι αυτό σφραγίστηκε από τους  πολιτικούς και ποιητικούς "επιλόγους" της ηθοποιού Νατάσας Φαίης Κοσμίδου, που με το μοναδικό της τρόπο κάθε εβδομάδα συνέδεε τον αγώνα του Σκύλου με τις διάφορες εκφάνσεις της σύγχρονης κοινωνικής βαρβαρότητας στην οποία ως θίασος και ως θέατρο αντιτιθέμεθα. Επίσης δόθηκε χώρος σε νέους ηθοποιούς να εκφραστούν πάνω στη σκηνή όπως το 10λεπτο  θεατρικό διαμαντάκι με τίτλο  "Ερισύχθων, ο πρώτος οικολογικός μύθος" της Μοσχούλα Ατσιδαφτη και Χριστιαλέννας Γιάννου" λεει στο "α" ο Κώστας Γάκης. Την παράσταση "Ιστορίας ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό" αξίζει να την δουν και, οι έφηβοι θεατρόφιλοι. Θα παίζεται έως τις 11 του Απριλίου κάθε Δευτέρα στις 9 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Το έργο-ύμνος στην αλληλεγγύη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη για τη φύση, καταγγέλλει τον βίαιο διωγμό της φυλής των Μαπούτσε στη Νότια Χιλή μέσα από μια σκηνική τελετουργία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.