Άνοιξαν νέες θέσεις για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

Η προπώληση συνεχίζεται για την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Τομ Βολφ.

Άνοιξαν νέες θέσεις για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

Στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται στο Ηρώδειο, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, η πολυαναμενόμενη παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» με μοναδική ερμηνεύτρια την Μόνικα Μπελούτσι. Η σινεματική σταρ ζωντανεύει από σκηνής το συναρπαστικό ταξίδι του 35χρονου Γάλλου σκηνοθέτη, Τομ Βολφ, στην προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας, το οποίο διαμορφώθηκε σε μία πορεία 8 χρόνων σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να συγκεντρώσει 350 -ως επί το πλείστον αδημοσίευτες- επιστολές της, οι οποίες αποτέλεσαν το υλικό της παράστασης, όπως και του ομώνυμου βιβλίου του. Μέσα από αυτό το σκηνοθετικό και υποκριτικό στοίχημα αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της ντίβας της όπερας και, κυρίως, η γυναίκα που κρυβόταν πίσω από το μύθο.

Άνοιξαν νέες θέσεις για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» - εικόνα 1

Τη Μόνικα Μπελούτσι, πλαισιώνουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.

Άνοιξαν νέες θέσεις για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» - εικόνα 2

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη της στην Αθήνα, η Μόνικα Μπελούτσι έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από ένα βίντεο, ανανεώνοντας το ραντεβού που ματαιώθηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Παράλληλα, ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, πρωτοβουλία του οποίου υπήρξε η μετάκληση, ανακοίνωσε την προσθήκη νέων θέσεων στις τρεις ημερομηνίες που πρόκειται να παρουσιαστεί η παράσταση λόγω της ελάφρυνσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν το εισιτήριό τους.

i Προπώληση μέσω ticketservices.gr | Στην παράσταση θα υπάρχουν διαθέσιμοι ελληνικοί υπέρτιτλοι.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Βασισμένη στο βιβλίο του Τομ Βολφ «Maria by Callas», η παράσταση αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της μεγάλης ντίβας μέσα από μια σειρά αδημοσίευτες επιστολές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.