Ποια παράσταση ξεκινά στην Αγγλικανική Εκκλησία;

Ο Περικλής Μουστάκης σκηνοθετεί τη Δώρα Στυλιανέση στο βιωματικό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Η αδερφή μου».

Ποια παράσταση ξεκινά στην Αγγλικανική Εκκλησία;

Η Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Φιλελλήνων είναι –εκτός από χώρος λατρείας- και ένα ανθηρό καλλιτεχνικό σκηνικό. Μαζί με τις πολλές συναυλίες, στον υποβλητικής ατμόσφαιρας χώρος της, έχουμε δει και αξιόλογες παραστάσεις. Εκεί, λοιπόν, μεταφέρει ο Περικλής Μουστάκης το βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη, «Η αδερφή μου», σ’ έναν βαθιά εξομολογητικό μονόλογο που ερμηνεύει η Δώρα Στυλιανέση.

Ποια παράσταση ξεκινά στην Αγγλικανική Εκκλησία; - εικόνα 1

Με αφετηρία την επιληψία της αδερφής του, ο συγγραφέας καταθέτει ένα κείμενο για την αρρώστια, τον πόνο, την αγάπη και την πίστη. Την επιμέλεια του σκηνικού χώρου και τα κοστούμια έκανε η Νίκη Ψυχογιού, τους φωτισμούς ανέλαβε ο Αλέκος Αναστασίου και τη μουσική επιμέλεια η ηθοποιός και κόρη του σκηνοθέτη Φραγκίσκη Μουστάκη.

Ποια παράσταση ξεκινά στην Αγγλικανική Εκκλησία; - εικόνα 2

iΑγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου | Από 19 Δεκεμβρίου | Προπώληση μέσω ticketservices.gr | Πληροφορίες ειδικά για την παράσταση: 2107234567

Περισσότερες πληροφορίες

Η αδερφή μου

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 100 '

Μέσα από την επιληψία της αδερφής του, που σφράγισε τη ζωή της και, με έναν άλλο τρόπο αυτή του συγγραφέα, ο Στ. Ζουμπουλάκης πλάθει ένα βαθιά εξομολογητικό υπαρξιακό αφήγημα, όπου συνομιλεί με την Βέιλ, τον Λεβινάς και τον Καμί, για την αρρώστια, τον πόνο, τη χαρά, την πίστη και πάνω απ’ όλα για την καλοσύνη και την αγάπη. Η αφοπλιστική απλότητα της αφήγησής του προκαλεί εσωτερικό ρίγος, οδηγώντας τελικά στη λύτρωση και τη συνειδητοποίηση ότι τα καθημερινά, κοινά πράγματα και οι καταστάσεις της ζωής έχουν αξία. Το κείμενο - κατάθεση ψυχής μετουσιώνεται σε μια συγκλονιστική παράσταση.Το κείμενο - κατάθεση ψυχής μετουσιώνεται σε μια συγκλονιστική παράσταση.

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, Σύνταγμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.