Το Θέατρο Πορεία εγκαινιάζει τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής

Ο Θανάσης Τριαρίδης και ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης είναι οι υπεύθυνοι του δημιουργικού εργαστηρίου που απευθύνεται σε φιλόδοξους νέους δραματουργούς.

Το Θέατρο Πορεία εγκαινιάζει τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής

Με μια ωραία πρωτοβουλία γιορτάζει τη συμπλήρωση της πρώτης του εικοσαετίας το Θέατρο Πορεία, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Δημήτρη Τάρλοου, μπαίνοντας στο χώρο της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, από τον προσεχή Οκτώβριο θα λειτουργήσει η Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής με υπεύθυνους δύο σημαντικούς Έλληνες δραματουργούς, τον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τον Θανάση Τριαρίδη. Η Σχολή θα είναι διετούς διάρκειας και θα περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητους κύκλους εκπαίδευσης, που θα απευθύνονται τόσο σε ανθρώπους χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία στη θεατρική γραφή (πρώτος κύκλος) όσο και σε όσους έχουν πρότερη τριβή (δεύτερος κύκλος). Εκτός από τους δύο εμπνευστές και καθοδηγητές του εγχειρήματος, στη Σχολή θα διδάξουν ως προσκεκλημένοι κι άλλοι συγγραφείς όπως και άνθρωποι που σχετίζονται με το θέατρο (σκηνοθέτες, δραματολόγοι κ.λπ.). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων (με αναλυτικό βιογραφικό και δύο δείγματα γραφής) λήγει στις 23 Σεπτεμβρίου και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και για το περιεχόμενο των απαιτούμενων δειγμάτων γραφής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Θεάτρου Πορεία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.