Το Russian Ballet Theatre έρχεται με την «Λίμνη των Κύκνων»

Άνοιξε η προπώληση για την μπαλετική παράσταση που φέρνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το Russian Ballet Theatre τον Οκτώβριο.

Το Russian Ballet Theatre έρχεται με την «Λίμνη των Κύκνων»

Είτε είστε φίλοι του μπαλέτου, είτε όχι, αναμφίβολα κάποια στιγμή έχετε ακούσει για τη διάσημη «Λίμνη των Κύκνων», το Ρωσικό μπαλέτο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Εκτός όμως από το άκουσμα της πληροφορίας, είναι από εκείνα τα έργα που όλοι πρέπει να δουν, έστω μία φορά στη ζωή τους, πολλώ δε μάλλον, όταν το ανεβάζει μία από τις κορυφαίες ομάδες χορού στον κόσμο, το Russian Ballet Theater. Την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αυτό το μοναδικό έργο από αυτή τη σπουδαία ομάδα, έχετε από τις 9 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μπορεί να έχει γραφτεί εδώ και περίπου 150 χρόνια και να έχει παιχτεί σε όλη την υφήλιο, η «Λίμνη των Κύκνων» όμως, παραμένει ένα από τα αριστουργήματα όλων των εποχών και ένα έργο-πρόκληση για πολλούς χορευτές, λόγω των τεχνικών απαιτήσεών του. Η γοητευτική ιστορία αγάπης του έργου, με την όμορφη Οντέτ που μετατρέπεται σε κύκνο από τον κακό μάγο Ρόθμπαρτ και του πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που μαγεμένος από την ομορφιά της, ορκίζεται αιώνια πίστη και αγάπη, κόντρα στα σκοτεινά σχέδια του μάγου και τη κόρη του Οντίλ, εξακολουθεί να συγκινεί βαθιά το κοινό, φέρνοντας θέματα όπως ο ρομαντισμός, η μαγεία, η αγάπη και η εξαπάτηση.

Παράλληλα όμως, η αριστουργηματική μουσική του Τσαϊκόφσκι δημιουργεί ένα μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, δεξιοτεχνίας και λυρισμού, που αποτελούν σήμα κατατεθέν στο βιογραφικό των χορευτών που αναλαμβάνουν να το ερμηνεύσουν. Για το λόγο αυτό δεν αποτελεί έκπληξη πως, η εξαιρετική ομάδα σολιστών από τη Ρωσία, το Russian Ballet Theatre, έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη, παρουσιάζοντας τη «Λίμνη των Κύκνων», όπως και όλα τα κορυφαία μπαλέτα, απ’ άκρη σ’ άκρη της γης. Εισιτήρια από € 10 ως € 30. Προπώληση από το ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (2104143310) και το www.viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Λίμνη των κύκνων

  • Μπαλέτο
  • Διάρκεια: 120 '

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού συνδυάζει τη μαγεία, την τραγικότητα, το ρομαντισμό και την αγάπη.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.