Κωνσταντίνος Μπιμπής και Δήμητρα Χατούπη επιστρέφουν με τον «Ίων»

Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη που ξεχώρισε με την ιδιαίτερη τελετουργική σκηνική της γλώσσα ανεβαίνει ξανά στο Άλφα.Ιδέα μία εβδομάδα πριν φύγει για Νέα Υόρκη.

Κωνσταντίνος Μπιμπής και Δήμητρα Χατούπη επιστρέφουν με τον «Ίων»

Μια εβδομάδα πριν την παρουσίαση της στο The Tank της Νέας Υόρκης (25-27/4), η ανανεωμένη ανάγνωση του Ευριπίδειου «Ίωνα» σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα από 16 έως 18 Απριλίου. Η παράσταση που ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της στο 1ο Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στις Κρηνίδες, αποσπώντας τα θετικά σχόλια κοινού και κριτικών, εντυπωσιάζει και συνεπαίρνει τον θεατή σε μια έντονη και ιδιαίτερα συναισθηματική πορεία που κλιμακώνεται σε ρυθμούς αστυνομικού μυθιστορήματος, σε μία τραγωδία, μάλιστα, που δεν περιλαμβάνει τραγικό γεγονός. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Δήμητρα Χατούπη πρωταγωνιστούν σε μια εκδοχή της τραγωδίας γραμμένη από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Άρη Ασπρούλη για δύο πρόσωπα, ενώ ο μουσικός Νίκος Τουλιάτος δημιουργεί ένα υποβλητικό μουσικό και ηχητικό τοπίο επί σκηνής. Όπως σημειώνει ο ανερχόμενος ηθοποιός της ομάδας Ιδέα «Με την Ιόλη επικεντρωθήκαμε στην καθαρότητα της ιστορίας, στον ψυχισμό και την ευαισθησία των χαρακτήρων και στην πνοή του αρχαίου λόγου». Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στον «Ίωνα», γεγονός που εντείνει την αγωνία και θέτει το στόχο της παράστασης -την ανακάλυψη όλων αυτών των στοιχείων που «υπονοούνται, αποσιωπώνται και αποκρύπτονται»- μπροστά στους θεατές.

i «Ίων» | Θέατρο Άλφα.Ιδέα | 16, 17 & 18 Απριλίου | Προπώληση μέσω viva.gr | Περισσότερες πληροφορίες για το The Tank |

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/04/2024

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.