Το Μικρό Εθνικό ανοίγει τους ορίζοντες του θεάτρου για παιδιά και νέους

Ο Στάθης Λιβαθινός μας θυμίζει την αξία του παιδικού θεάτρου, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση για τις παραστάσεις αλλά και τον μεγάλο αριθμό εργαστηρίων που ανεβάζουν στη σκηνή παιδιά και εφήβους.

Το Μικρό Εθνικό ανοίγει τους ορίζοντες του θεάτρου για παιδιά και νέους

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για παιδιά και νέους (20/3) αλλά και με πρωτοβουλία της ASSITEJ (Διεθνούς Ένωσης Θεάτρου για Παιδιά και Νέους/International Association of Theatre for Children and Young People), που η φετινή της εκστρατεία επικεντρώνεται στο μήνυμα «το θέατρο είναι δώρο», απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους γονείς να φέρουν τα παιδιά, αλλά και στα παιδιά να φέρουν τους γονείς στο χώρο του θεάτρου, στο Μικρό Εθνικό. Την ανανεωμένη Παιδική και Εφηβική Σκηνή που εγκαινίασε φέτος το Εθνικό Θέατρο στο Ισόγειο Rex της οδού Πανεπιστημίου. Δεν είναι όμως μόνο οι παραστάσεις που θα σε τραβήξουν -στο πλαίσιο του ρεπερτορίου αφιερωμένου στη θεματική της ενσυναίσθησης- αλλά και τα 35 διαφορετικά εργαστήρια και δράσεις του Μικρού Εθνικού, που διαρκώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται, ανταμείβοντας το κοινό για την εμπιστοσύνη του από την πρώτη στιγμή, αλλά και επιτυγχάνοντας τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς του στόχους πάνω σε ένα μεγάλο πεδίο αντικειμένων και θεματικών. Έμπειροι επαγγελματίες του Εθνικού Θεάτρου καθοδηγούν παιδιά και νέους σε αυτή τη δημιουργική διαδικασία που τους επιτρέπει να δουν το θέατρο από μέσα, ευκαιρία που έχουν και μέσα από την παρακολούθηση ανοιχτών προβών αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων αλλά και με το ανέβασμα των δικών τους παραστάσεων στο τέλος της χρονιάς.

i Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές στο 2107001468 και με email ergastiria2@n-t.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρές ιστορίες για αγρίους

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Μικρές ιστορίες της καθημερινής ζωής, των σχέσεων και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας, ζωντανεύουν με χιούμορ και φαντασία, αντλώντας έμπνευση από το έργο του Μπερνάρ Φριό.

Ο πρίγκιπας και ο φτωχός

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα έργο για το τι συμβαίνει όταν ένας πρίγκιπας κι ένας φτωχός, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, αποφασίζουν να αλλάξουν θέσεις;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!