Πρεμιέρα για το Νέο Φεστιβάλ… Deus ex machina

Το ολοκαίνουργιο θεατρικό φεστιβάλ «Από Μηχανής Θεός/Deus ex machina» κάνει πρεμιέρα στο Μεταξουργείο με παραστάσεις νέων δημιουργών

Πρεμιέρα για το Νέο Φεστιβάλ… Deus ex machina

Το ολοκαίνουργιο θεατρικό φεστιβάλ «Από Μηχανής Θεός/Deus ex machina» κάνει πρεμιέρα στο Μεταξουργείο με παραστάσεις νέων δημιουργών

Πρεμιέρα για το Νέο Φεστιβάλ… Deus ex machina - εικόνα 1

Το Από Μηχανής Θέατρο δίνει παλμό δημιουργίας στο τέλος μίας πολύ δυνατής θεατρικής σεζόν με τη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ «Από Μηχανής Θεός/Deus ex machina», το οποίο μόλις έκανε πρεμιέρα με δεκατέσσερις παραστάσεις που παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά. Η θεματική του φεστιβάλ πηγάζει από την ίδια την ταυτότητα του Από Μηχανής, κινούμενη γύρω από την έννοια του από μηχανής θεού και των αιώνιων ερωτημάτων του ανθρώπου περί μοίρας, κατά πόσο την ορίζουμε εμείς ή κάποιος εξωγενής παράγοντας, καθώς και κατά πόσο αποποιούμαστε την ευθύνη των φόβων και των επιλογών μας. Στόχος του «Deus ex Machina» είναι όχι μόνο να γίνει πόλος έλξης νέων δημιουργών αλλά και να τους συσπειρώσει σ’ έναν ελεύθερο σκηνικό πειραματισμό με συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό, δημιουργώντας έναν ουσιαστικό και παραγωγικό διάλογο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας κάποιος τέτοιος Βυσσινόκηπος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 50 '

Αντλώντας έμπνευση από την παράσταση «Quizoola!» των Forced Entertainment και τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ, η ομάδα ξεκινά με ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων μεταξύ των ηθοποιών.

Οι καρέκλες

  • Work In Progress
  • Διάρκεια: 70 '

Παράσταση σε εξέλιξη βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ιονέσκο, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι 100 ετών που βάζει μπρος τη φαντασία του για να βρει το νόημα της ζωής

Πενθέας κάθαρσις

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 30 '

Ένα έργο βασισμένο στις «Βάκχες» του Ευριπίδη.

Dystopia: Il Paradiso

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 45 '

Η μυθοπλασία επιτρέπει στο προσωπικό βίωμα να μεταμορφωθεί σε έργο τέχνης, σε ένα έργο του οποίου η πρωταγωνίστρια πάσχει από μια νευρολογική νόσο.

Εκατό χιλιάδες φιλιά

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 30 '

Με αφετηρία τις ερωτικές επιστολές του Τζέιμς Τζόις προς τη Νόρα, ξεδιπλώνεται μια προκλητική, παραληρηματική αφήγηση πάνω στην πολυδιάστατη κι εξουθενωτική διαδικασία του έρωτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!