6 διαφορετικές εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών

Έχετε ανεβεί ποτέ ξημερώματα στον Λυκαβηττό; Σε υπαίθριο summer comedy party έχετε βρεθεί; Έχουν χορέψει ποτέ μόνο για εσάς; Τέτοιες εμπειρίες ζούμε αυτήν την εβδομάδα χάρη στο Φεστιβάλ Αθηνών.

6 διαφορετικές εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών

Έχετε ανεβεί ποτέ ξημερώματα στον Λυκαβηττό; Σε υπαίθριο summer comedy party έχετε βρεθεί; Έχουν χορέψει ποτέ μόνο για εσάς; Τέτοιες εμπειρίες ζούμε αυτήν την εβδομάδα χάρη στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Χορεύοντας μόνο για σένα

6 διαφορετικές εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 1

Διακεκριμένη χορογράφος-χορεύτρια, η Λενιώ Κακλέα, κόρη του γνωστού σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, καλεί μόνο έναν ή δύο θεατές κάθε φορά στο «A hand’s turn», μια εικοσιπεντάλεπτη ιδιωτική χορο-συνάντηση με πολιτικές και συμβολικές διαστάσεις. (Πειραιώς 260, 1/6-2/7)

Summer comedy party

6 διαφορετικές εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 2

Λίγο μετά το εκρηκτικό Athens Comedy Festival οι μετρ του ελληνικού stand up κάνουν «κατάληψη» στον Κήπο του φεστιβάλ για μια διαδραστική σατιρική βραδιά. Με τον Λάμπρο Φισφή και τον Γιώργο Χατζηπαύλου να έχουν τη γενική επιμέλεια, θα είναι όλοι έτοιμοι για τρελά γέλια! (Πειραιώς 260, 5/6)

Ζωντανό μουσείο στον Πειραιά

6 διαφορετικές εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 3

Κάτοικοι της περιοχής και θεατές συναντιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε μια περφόρμανς-ανταλλαγή αναμνήσεων. Συντονίζουν οι Γ. Γονατίδης - Χρ. Χρυσανθόπουλος της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Τεκμηρίων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αρχείων Τάξις. (3-29/6)

Πώς χορεύουν οι Τιτάνες;

6 διαφορετικές εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 4

Περφόρμερ, χορευτής και σκηνοθέτης μιας υβριδικής σουρεαλιστικής μορφής θεαμάτων όπως το «Relic», ο Ευριπίδης Λασκαρίδης υμνεί τη μεταμόρφωση και το γκροτέσκο με τη νέα του δουλειά «Τιτάνες», ένα φόρο τιμής, όπως λέει, στην... αποτυχία. (Πειραιώς 260, 6-8/6)

Αφετηρία; Το τελεφερίκ

6 διαφορετικές εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 5

Με την εκκίνηση να γίνεται στις 5.30 π.μ. από το τελεφερίκ του Λυκαβηττού, η περιπατητική περφόρμανς «277 μέτρα*» (όσο το υψόμετρο του λόφου) καλεί τους θεατές να διαβούν το δάσος με τους Αθανάτους και να δουν την ανατολή από ψηλά. Από την Άννα Τζάκου και την ομάδα Γεωποιητική. (3/6-8/7)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.