
Γράφτηκαν ήδη πολλά μέσα σε ένα διήμερο. Εμείς ευελπιστούμε ότι, με την Λυδία Κονιόρδου σε αυτήν τη θέση, αν μη τι άλλο ίσως κάτι αλλάξει στον τομέα που συνιστά το σημαντικότερο εν εξελίξει πολιτιστικό πρότζεκτ της χώρας: το ελληνικό θέατρο.

«Εθνικό κεφάλαιο» την είχε χαρακτηρίσει, σε αποκλειστική συνέντευξη του στο «α», ο «πολύς» Ρόμπερτ Ουίλσον, με αφορμή τη συνεργασία τους στην «Οδύσσεια» στο Εθνικό θέατρο. Ήρθε η ώρα να αποδειχθεί αν η ρήση του αμερικανού σκηνοθέτη ήταν προφητική όχι μόνο για την παρουσία της Λυδίας Κονιόρδου στη θεατρική αλλά στην πολιτική σκηνή και δη από τη θέση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, την οποία ανέλαβε, αντικαθιστώντας τον Αριστείδη Μπαλτά, στον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Μέχρι τα τέλη Γενάρη, όπως, δηλαδή, είχε προγραμματιστεί, η Λυδία Κονιόρδου θα συνεχίσει να παίζει στο έργο «Και τώρα οι δυό μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν, στο θέατρο Μουσούρη, στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη και στη σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, την διανοούμενη που συντρίβεται όταν το παιδί της νοσηλεύεται.
Σύντομο βιογραφικό: Η Λυδία Κονιόρδου (γενν. 1953), με σπουδές Αγγλικής Φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού θεάτρου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου της Άνοιξης, ενώ έχει συνεργαστεί επί μακρόν με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θεσσαλικό θέατρο. Εκτός από διακεκριμένη ηθοποιός, ταυτισμένη με μεγάλους ρόλους του αρχαίου δράματος (Κλυταιμνήστρα, Ηλέκτρα, Μήδεια κ.α.) όσο και του νεότερου ρεπερτορίου (Φόνισσα, Γέρμα κ.α.), έχει καταθέσει πλούσιο σκηνοθετικό όσο και διδακτικό έργο, ενώ αποτελεί βασικό μέλος του Κέντρου Έρευνας - Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος «Δεσμοί».