Τι λέτε για ένα «Διάλειμμα χαράς» στο Λυκαβηττό;

Ένα «Διάλειμμα χαράς» από την καθημερινότητα και ταυτόχρονα μια εκστατική συνομιλία με το φυσικό τοπίο είναι η περιπατητική περφόρμανς στο Φαράγγι του Λυκαβηττού.

Τι λέτε για ένα «Διάλειμμα χαράς» στο Λυκαβηττό;

Ένα «Διάλειμμα χαράς» από την καθημερινότητα και ταυτόχρονα μια εκστατική συνομιλία με το φυσικό τοπίο, με οδηγό την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και του Ουόλτ Ουίτμαν είναι η περιπατητική περφόρμανς που μπορούμε να (παρ)ακολουθήσουμε για δεύτερη χρονιά στο Φαράγγι του Λυκαβηττού. Δύο στοιχεία αναγνωρίζουμε σ’ αυτό το θεατρικό εγχείρημα: την αγάπη για τη λογοτεχνία και την επιθυμία απόδρασης από το αστικό περιβάλλον. Η θεατρική πράξη είναι ένα ασφαλές όχημα για να το πετύχουν η σκηνοθέτις Άντζελα Δεληχάτσιου και οι συνδημιουργοί-ερμηνεύτριες της παράστασης, η Κατερίνα Κλειτσιώτη, η Νατάσα Νταϊλιάνη, η Δήμητρα Σκέμπη και η Δέσποινα Χατζηπαυλίδου. Οι τέσσερις περφόρμερ συναντιούνται με τους θεατές στις 6 μ.μ. κοντά στο θέατρο του Λυκαβηττού για να ξεκινήσουν μια διαδρομή χρησιμοποιώντας τον θεατή ως συμπρωταγωνιστή. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι θεατές είναι ελεύθεροι να κινηθούν στο χώρο μαζί με τις ερμηνεύτριες, να συνθέσουν τις δικές τους εικόνες, τις δικές τους απορίες και τα δικά τους νοήματα. (από 27/5, απαραίτητη η κράτηση στο 6946102862)

Περισσότερες πληροφορίες

Διάλειμμα χαράς

  • Performance
  • Διάρκεια: 100 '

Τέσσερις νύμφες κατεβαίνουν στο φαράγγι του Λυκαβηττού και μας προσκαλούν σ' ένα υπερβατικό ταξίδι μέσα από ποιήματα του Γ. Σεφέρη και του W. Whitman.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!