Δύο Ρασκόλνικοφ στην ίδια πόλη

Δύο ιδιαίτεροι ηθοποιοί αναμετρώνται με τον αντι-ήρωα Ρασκόλνικοφ στο κλασικό αριστούργημα «Έγκλημα και τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογέφσκι.

Δύο Ρασκόλνικοφ στην ίδια πόλη

Δύο ιδιαίτεροι ηθοποιοί αναμετρώνται με τον αντι-ήρωα Ρασκόλνικοφ στο κλασικό αριστούργημα «Έγκλημα και τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογέφσκι.

Τάσος Ιορδανίδης

Δύο Ρασκόλνικοφ στην ίδια πόλη - εικόνα 1

Έχει κερδίσει το στοίχημα της αναμέτρησης με τον φλογερό Ρασκόλνικοφ εκατό τοις εκατό στη σκηνή του Άνεσις. Στην παράσταση που είδαμε, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γεωργιανού Λεβάν Τσουλάτζε, ο Τ. Ιορδανίδης αφοσιώνεται με τόση τρυφερότητα και κατανόηση στο ρόλο που σε συγκινεί με την ερμηνεία του και το βασικότερο, σου επιτρέπει να δεις το χτίσιμο της συνείδησης γύρω από το ρήγμα που άνοιξε ο ίδιος ο Ρασκόλνικοφ στον εαυτό του.

Γιάννης Νιάρρος

Δύο Ρασκόλνικοφ στην ίδια πόλη - εικόνα 2

Θα τον δείτε ως Σταύρο να ονειρεύεται τα ταξίδια στον πολυσυζητημένο «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη, που παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σηκώνει στις πλάτες του την ενοχή και ονειρεύεται την αθώωσή του ως Ρασκόλνικοφ. Στην παράσταση του έμπειρου Σωτήρη Χατζάκη, ο Νιάρρος αναζητά την αντίστιξη ανάμεσα στον υπαρξισμό του Ντοστογέφσκι και την πνευματικότητα του λόγο του Παπαδιαμάντη, στη μετάφραση του οποίου βασίστηκε το έργο.

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα και τιμωρία

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 210 '

Η βαθιά μελέτη της ανθρώπινης ψυχής και των σκοτεινών νόμων που τη διέπουν καθιερώνουν το αριστούργημα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα ως μια διαχρονική λογοτεχνική ανατομία του υποσυνείδητου

Έγκλημα και τιμωρία

  • Διασκευή Μυθιστορήματος
  • Διάρκεια: 150 '

Εξαιρετικός ο Τ. Ιορδανίδης στο ρόλο του φτωχού φοιτητή Ρασκόλνικοφ, ο οποίος, θεωρώντας ότι είναι «υπεράνθρωπος», διαπράττει ένα έγκλημα, στην εντυπωσιακή παράσταση του Γεωργιανού διακεκριμένου σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!