«Τι είναι το τουήτερ, μωρέ; Λεύκωμα κορασίδος;»

Να πατήσω καρδούλα ή να μην πατήσω; Ο Σίλας Σεραφείμ παίρνει θέση στο #kardoules_sto_Twitter λίγο πριν ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στο «Tin Pan Alley».  

«Τι είναι το τουήτερ, μωρέ; Λεύκωμα κορασίδος;»

Στην περσινή σειρά sold out εμφανίσεων στο «Tin Pan Alley» με τίτλο «50 αποχρώσεις του Greek», ο Σίλας Σεραφείμ καταπιάστηκε με όλα τα αγαπημένα του θέματα, από την πολιτική και τη θρησκεία μέχρι τα social media, γιορτάζοντας ταυτόχρονα τα 20 χρόνια του στο stand-up comedy, που τον βρίσκουν πιο πολιτικοποιημένο και επίκαιρο από ποτέ. Με αφορμή την επιστροφή του στον ίδιο χώρο για έναν πιο επίσημο εορτασμό αυτής της επετείου, του ζητήσαμε να τοποθετηθεί σε ένα από τα φλέγοντα ζητήματα των ημερών, δηλαδή την αντικατάσταση του αστεριού από καρδιά και του favorite από like.

«Τι είναι το τουήτερ, μωρέ; Λεύκωμα κορασίδος;» - εικόνα 1

Καρδούλες στο τουήτερ; Φλωρέψαμε; Τι είναι το τουήτερ μωρέ; Λεύκωμα κορασίδος; Καρδούλες αντί για FAV; Αν είναι να βάλουμε και κανα μπουκέτο λουλούδια για το RT και στα μένσιον να βγαίνει τούρτα με σερπαντίνες και κομφετί.

Το τουήτερ είναι στίβος μάχης. Είναι η άνομη, άναρχη ζούγκλα των σόσιαλ μίντια, που ο κάθε βλαμμένος, πειραγμένος, αρπαγμένος μπορεί ανωνύμως να τη λέει στον κάθε επώνυμο και μη. Απ’ τον πρωθυπουργό μέχρι και τη Μενεγάκη. Είναι η κονίστρα στην οποία ο κάθε αγράμματος, ανιστόρητος κaι άσχετος, μέσα σε 140 χαρακτήρες, βγάζει εύκολα νοκ άουτ κάτι ατενσιονχοράδες επιστήμονες από τον Μαρξ και τον Ράσελ μέχρι τον Χάμπερμας και τον Χώκινς.

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, μια τέτοια σελεμπριτοπαρουσιάστρια θα την έκανε τη δουλειά. Σου λέει, αυτές έχουν από 200 και 300 χιλιάδες φόλοερς, αυτές είναι που κάνουν τα RT για να κερδίσεις δώρα, τους φτωχομπινέδες με τους μπατιροφόλοερς των 5 και 10 και έστω είκοσι χιλιάδων θα κοιτάξουμε;

Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες και νομίζω ήρθε η ώρα να παλέψουμε για το νέο ΟΧΙ, κι ας ξέρουμε ότι μπορεί να μετατραπεί πάλι σε ΝΑΙ. Ας ξεκινήσουμε με μια συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και θ’ ακολουθούσουν κι άλλοι, ώστε να καταργηθούν οι καρδούλες και να ξαναθεριέψει η αβυσσαλέα και κτηνώδης, ηλεκτρονική ανθρωποφαγία, χωρίς την ειρωνεία της κόκκινης, Μενεγακικής καρδουλίτσας. Εμπρός για να μπουν σαν σύμβολα, πιστόλια, μαχαίρια, μπόμπες και νεκροκεφαλές.

Τι διάολο; Τα πολιτικά ακάουντ δε τα σκέφτηκαν; Εκτός αν είναι σχέδιο να φύγει ο Μεϊμαράκης να μείνει ο Τζιτζικώστας. Γιατί αν είσαι ο ΜεΪμαράκης, καρδουλίτσα δεν πατάς. Αν είσαι ο Τζιτζικώστας, άλλο που δεν θες.

Δεν ξέρω. Υπάρχει πάντα κι αυτή η νέα θεωρία που δεν έχει επιβεβαιωθεί, αν είναι τρολοκάθαρση ή τρολοκτονία. Θα ρωτήσω τον Φίλη.

Ο Σίλας Σεραφείμ θα εμφανίζεται στο «Tin Pan Alley» με τον κωμικό μονόλογο «20 χρόνια stand-up comedy» από το Σάββατο 7/11 και κάθε Σάββατο. Opening act η Λίλα «Τρου Στόρι». Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.