Η Μπέτυ Αρβανίτη είναι η Τσερλίνε

Η Μπέτυ Αρβανίτη συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη της νέας γενιάς Γιάννη Καλαβριανό στη διασκευή ενός ιδιότυπου μυθιστορήματος του Χέρμαν Μπροχ.

Η Μπέτυ Αρβανίτη είναι η Τσερλίνε

Η Μπέτυ Αρβανίτη συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη της νέας γενιάς Γιάννη Καλαβριανό στη διασκευή ενός ιδιότυπου μυθιστορήματος του Χέρμαν Μπροχ.

Η Μπέτυ Αρβανίτη είναι η Τσερλίνε - εικόνα 1

Μόλις πριν από ένα μήνα ο Καλαβριανός βρέθηκε στο Βερολίνο με την ομάδα Sforaris για την παρουσίαση της «Παραβολής του δαχτυλιδιού», από το έργο του Εφραίμ Λέσινγκ «Νάθαν, ο σοφός» στο πλαίσιο δράσεων του άτυπου ευρωπαϊκού δικτύου θεάτρων mitos21. Δημιουργικός και αεικίνητος με το που επέστρεψε, ξεκίνησε τις πρόβες για την «Τσερλίνε και το σπίτι των κυνηγών», έργο βασισμένο στη «Διήγηση της υπηρέτριας Τσερλίνε» από το μυθιστόρημα «Οι αθώοι». Η Μπέτυ Αρβανίτη ερμηνεύει το ρόλο της υπηρέτριας και αφηγείται τη ζωή της, που πέρασε στη σκιά της Βαρόνης Ελβίρας, κλεισμένη στη μοναξιά, απελπισμένη κοινωνικά και ερωτικά. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι Μαρία Κατσιαδάκη, Κώστας Βασαρδάνης, Σύρμω Κεκέ και Εύα Σιμάτου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε σε επαφή με το κείμενο του μεγάλου πρωτοπόρου των γραμμάτων Χέρμαν Μπροχ. Το 1991-1992 απολαύσαμε τη «Διήγηση της υπηρέτριας Τσερλίνε», το πέμπτο κεφάλαιο των «Αθώων» ως μονόλογο από τη μοναδική Αλέκα Παΐζη σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αντύπα, στο Απλό θέατρο, ενώ πέρυσι ο Θέμελης Γλυνάτσης στον «Ρομαντισμό» μας εντυπωσίασε με τη σκηνική μεταφορά του πρώτου τόμου του εμβληματικού μυθιστορήματος «Οι Υπνοβάτες» (1932), στο οποίο ο Μπροχ προφήτευσε το πέρασμα από το ρομαντισμό στο φασισμό. (Οδού Κεφαλληνίας, πρεμιέρα 28/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Η Τσερλίνε και το σπίτι των κυνηγών

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Βασισμένο στη διήγηση της υπηρέτριας Τσερλίνε από το μυθιστόρημα «Οι αθώοι» του Χέρμαν Μπροχ. Η ηρωίδα του έργου παρουσιάζει τον εφιάλτη της ζωής της και όλων των κλειστών συστημάτων που αρνούνται να συνδιαλαγούν με την πραγματικότητα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.