26 παραστάσεις του Bios στο Αθηνόραμα Club  

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club μπορούν να παρακολουθήσουν όλο το φετινό ρεπερτόριο του Βios -και τις 26 παραστάσεις του. Η αυλαία στον πιο παραδοσιακά πειραματικό πολυχώρο της πόλης ανοίγει με δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραγωγές. 

26 παραστάσεις του Bios στο Αθηνόραμα Club  

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club μπορούν να παρακολουθήσουν όλο το φετινό ρεπερτόριο του Βios -και τις 26 παραστάσεις του. Η αυλαία στον πιο παραδοσιακά πειραματικό πολυχώρο της πόλης ανοίγει με δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραγωγές. 

Η Ιστορία θα είναι πάντα η ίδια. Τίποτα δε θα την απογοητεύει. 

26 παραστάσεις του Bios στο Αθηνόραμα Club - εικόνα 1

Τόσο μακροσκελής είναι ο τίτλος της παράστασης που έλαβε το πρώτο βραβείο στον πρόσφατο διαγωνισμό scratch του Bob Theatre Festival, κερδίζοντας έτσι αυτόματα την ένταξή της στο φετινό ρεπερτόριο του Bios. Ένας μονόκερως (!) είναι ο κεντρικός ήρωας στο «Η Ιστορία θα είναι πάντα…». Μόνο που εδώ το μυθικό αυτό ον θέλει να γίνει άνθρωπος και, στην προσπάθειά του να καταλάβει τους ανθρώπους, πηγαίνει σε ένα θέατρο. Εκεί παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τους ηθοποιούς να αλλάζουν ρόλους και να αφηγούνται ιστορίες και στιγμές από τις ζωές διαφορετικών ανθρώπων...Ο 10μελής πειραματικός θίασος πίσω από αυτήν την –ομολογουμένως πρωτότυπη- ιστορία έχει εξίσου ιδιαίτερο τίτλο^ λέγεται «Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι» κι αυτή είναι η πρώτη του παράσταση, στη σκηνοθεσία του Γιάννη Διδασκάλου. Παίζουν οι Βελημβασάκη Αθηνά, Κοτσέλου Μελίνα, Μουζόπουλος Άρης, Μπαμπίλα Μαρία, Πητίδης Μιχάλης, Σβώλη Αθανασία, Σίσκου Ιωάννα και Σοφιά Εμμανουέλα (Βios, 1 –18/10)

Love Letters to a (Post-)Europe

26 παραστάσεις του Bios στο Αθηνόραμα Club - εικόνα 2

Το Bios, με θητεία ετών στα διαπολιτισμικά και διακαλλιτεχνικά πειραματικά πρότζεκτ, είναι ιδανικός τόπος για μια «συνάντηση», όπως αυτή του «Love Letters to a (Post- )Europe» («Γράμματα Αγάπης σε μια (Μετα- )Ευρώπη» ). Πρόκειται περισσότερο για ένα live event παρά για μια παράσταση. Καλλιτέχνες από την Αμερική, την Ιαπωνία, την Αγγλία και αλλού καταφθάνουν στο Bios για μια ερωτική παράσταση-αντίδοτο στην κρίση. Εν είδει αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, έρχονται στην Ελλάδα με δικά τους έξοδα και φιλοξενούνται από τους καλλιτέχνες που έχουν τη βάση τους στην Αθήνα. Η ιδέα και η επιμέλεια είναι της Lisa Alexander και το σκεπτικό αρθρώνεται εύστοχα εδώ: «Στο αντίβαρο της κρίσης της κοινωνικής φαντασίας, του οικονομικού δογματισμού και της νεοφιλελεύθερης τυραννίας είναι η φαντασία, η ενσυναίσθηση, ο αισθησιασμός, η παρουσία, το να είμαστε μαζί, η εμπειρία του να βλέπεις κάτι με τα ίδια σου τα μάτια, τα ζωντανά μανιφέστο, οι ιστορίες, οι φιλικές κινήσεις, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η ανυπακοή, οι σαχλαμάρες, το να κάνεις δώρα, τηλεφωνήματα από και προς το πουθενά, το παραλήρημα, η σκληρή αγάπη, οι αποπλανήσεις, μηνύματα στο κενό, λατρεία, ουτοπίες, μετα -ουτοπίες, τραγούδια από το περιθώριο, ο ορισμός του τώρα» (Bios, 2 &  3/10). 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!