Ρακίνας αλλιώς


Μια παλιά μυστηριώδης υπόθεση ξανανοίγει…

Ρακίνας αλλιώς

Ήταν αλλεργικός στα μανιτάρια ο αυτοκράτορας Κλαύδιος, ή έπεσε θύμα μηχανοραφιών; Θα συναρμολογηθεί εγκαίρως το παζλ του θανάτου του ή θα περιπλεχτεί από έναν ακόμη φόνο; Σε αυτά τα ερωτήματα δοκιμάζει να απαντήσει η νέα παράσταση της βραβευμένης με έπενο δραματουργίας Κάρολου Κουν, Αναστασίας Κουμίδου. Με φόντο την αρχαία ρώμη του διασκευασμένου μεγάλου Γάλλου δραματουργού Ρακίνα, ο φάκελος του θανάτου του Κλαύδιου ξανανοίγει. Σε ένα περιβάλλον πλήρους πολιτικής αστάθειας, διαπλοκής, προδοσίας και παράλογου χιούμορ, όπου ο έρωτας έχει εξουσιαστική δύναμη, το αρχείο του μυστήριου αυτού θανάτου επανεξετάζεται από, μια ειδική εγκληματολογική ομάδα, έναν ιατροδικαστή και μια τοξικολόγο. Έτσι λοιπόν, το ήδη ψυχογραφικό έργο του Ρακίνα, μετατρέπεται σε μια εξαντλητική διερεύνηση των χαρακτήρων του, μέσω μιας σύγχρονης σκηνοθετικής ματιάς. Καθένας από αυτούς γίνεται μάρτυρας και ύποπτος, μέχρι την ολοκληρωτική διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς ο ένοχος παραμένει ασσύληπτος. Αυτήν την άνοιξη, μεταφερόμαστε στα γραφεία της διεθνούς αστυνομίας, όπου με τη βοήθεια των ηθοποιών Θοδωρή Ελευθεριάδη, Μαρίας Ελένης Μακρή, Ερατούς Πίσση, Εύρους Σωφρονιάδου, Νικήτα Χολογκίτα, Κώστα Πασχαλίδη, Χιονία Χιωτέλλη και Άννυς Ζερβού, παρακολουθούμε την εξιχνίαση του μυστηρίου. ( Πολυχώρος Beton7, από 15/4 και για 8 παραστάσεις).

Περισσότερες πληροφορίες

Criminal Code: Britannicus

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Τελικά ο αυτοκράτορας Κλαύδιος πέθανε από τροφική δηλητηρίαση ή δολοφονήθηκε; Παιχνίδια εξουσίας και μυστήριο σε μια παράσταση βασισμένη στο έμμετρο έργο του Ρακίνα «Βρετανικός»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.