«Dancing to Connect»… ενάντια στις προκαταλήψεις

Την ώρα που όλοι συζητούν για το bulling στα σχολεία, τα εφηβάκια σχολείων της Αθήνας και των Ιωαννίνων στέλνουν μήνυμα συνεργασίας και αναδεικνύουν τη συν-δημιουργία ως μέγιστο αγαθό και μοναδικό όπλο απέναντι στα αδιέξοδα που δημιουργεί η ίδια η κοινωνία.

«Dancing to Connect»… ενάντια στις προκαταλήψεις

Για τρίτη χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη έβαλε το χορό στα σχολεία, με το «Dancing to Connect», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους που πραγματοποιείται με στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Οι έφηβοι των σχολείων της χώρας, που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Dancing to Connect» παρουσιάζουν το αποτέλεσμα αυτή της συνάντησης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Κυριακή 22 Μαρτίου. Οι χορογραφίες είναι ετερόκλητες, αλλά με έναν κοινό παρανομαστή: «όλες είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και αυτοσχεδιασμού, αποκαλύπτοντας την ενωτική δύναμη του χορού, που είναι και το βασικό ζητούμενο του προγράμματος». Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες

Dancing to connect 2015

  • Σύγχρονος Χορός

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Dancing to Connect» ανακάλυψαν κώδικες επικοινωνίας μέσω του χορού και παρουσιάζουν μια παράσταση

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.