To θέατρο Βικτώρια μας στρώνει το τραπέζι

Το Θέατρο Βικτώρια μας περιμένει αυτήν την Κυριακή το μεσημέρι να θυμηθούμε τα …κυριακάτικα μεσημέρια της ζωής μας. Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο θα προκύψει από τις αναμνήσεις μας και θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη σεζόν.

To θέατρο Βικτώρια μας στρώνει το τραπέζι

Το νέο θεατρικό project του θεάτρου Βικτώρια, σε σύλληψη του εικαστικού Γιώργου Λυντζέρη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Κομνηνού, μας καλεί να βρεθούμε αυτή την Κυριακή 8/3, στις 2 μ.μ. στο χώρο του θεάτρου, για να συμμετέχουμε σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα το «Κυριακάτικο τραπέζι». Μέσα από τη συζήτηση, θεατές και ηθοποιοί, θα μοιραστούν ιστορίες από τις οικογενειακές και φιλικές τους «μαζώξεις» και, οι δέκα καλύτερες, θα οδηγήσουν σε μια σπονδυλωτή θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη σεζόν στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Βικτώρια με τη σκηνοθεσία του Δημήτρη Κομνηνού. Όπως μας εξηγούν οι εμπνευστές του πρωτότυπου αυτού εγχειρήματος: «Κάθε Κυριακή, η Ελλάδα συνηθίζει να συγκεντρώνεται και να συνομιλεί γύρω από το καθιερωμένο οικογενειακό και όχι μόνο, μεσημεριανό τραπέζι. Μια αγαπημένη παράδοση που διακρίνει την ελληνική κουλτούρα και διατηρείται ζωντανή μέσα στα χρόνια, το κυριακάτικο τραπέζι, αυτή η γοητευτική ιεροτελεστία, φέρνει για κάποιες ώρες, λίγο πιο κοντά τις απανταχού «οικογένειες», ανεξάρτητα από τον βαθμό συγγένειας των συνδαιτυμόνων. Κάντε τη δική σας αναδρομή στις αναμνήσεις μιας τέτοιας εικόνας, αναδείξτε τα γεγονότα που σας στιγμάτισαν, όποια και αν είναι αυτά, χαρούμενα ή λυπητερά, αστεία ή σοβαρά, σημαντικά ή ασήμαντα και ελάτε να μας τα αφηγηθείτε!»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!