Τι δουλειά έχουν ο Ρόμπερτ Ουίλσον και η Lady Gaga στο Θησείο;

Τέσσερα νέα βίντεο πορτρέτα του πολύπλευρου δημιουργού με πρωταγωνίστρια την διάσημη τραγουδίστρια έρχονται από τις 9/3 στη γκαλερί Bernier/Eliades.

Τι δουλειά έχουν ο Ρόμπερτ Ουίλσον και η Lady Gaga στο Θησείο;

Η Lady Gaga ποζάροντας με λευκό φόρεμα εποχής ως «Δεσποινίδα Καρολίν Ριβιέρ» από τον ομώνυμο πίνακα του Ζαν-Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ (1806), πρωταγωνιστώντας στη διάσημη εικαστική προσέγγιση για τον «Θάνατο του Μαρά» του Ζακ Λουί Νταβίντ (1793), σε μια… παραλλαγή βασισμένη στο έργο «Kεφαλή του Ιωάννη του Βαπτιστή σε πιάτο» από τον πίνακα του Αντρέα Σολάρι, του 1507, αλλά και σε… shibari περιπτύξεις. Τα βίντεο πορτρέτα της διάσημης ποπ σταρ που γυρίστηκαν τον Οκτώβριο του 2013 στο Λονδίνο και έκαναν πρεμιέρα το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς στο Μουσείο του Λούβρου ως μέρος της έκθεσης Living Rooms του Ρόμπερτ Ουίλσον παρουσιάζει από τις 9/3 η γκαλερί Bernier/Eliades στο Θησείο. «Είναι ικανή να αλλάζει χαρακτήρα με ανησυχητική ταχύτητα», δηλώνει ο Αμερικανός δημιουργός για την πρωταγωνίστριά του.

Στην έκθεση μάλιστα, πέρα από τις τελικές μεταμορφώσεις της ποπ «λαίδης» που θα προτείνουν τα έργα, θα παρουσιαστεί επίσης και το παρασκήνιο της συνεργασίας των δύο καλλιτεχνών με υλικό από τη διάρκεια των γυρισμάτων του βίντεο «Flying», όπου ο Ουίλσον υπαγορεύει κάθε κίνηση, κάθε στοιχείο του τοπίου και κάθε απόχρωση του φωτισμού. Αν είχατε σταθεί με ενδιαφέρον μπροστά στα δεκάδες βίντεο-πορτρέτα που είχε παρουσιάσει προ διετίας ο διάσημος πολυτεχνίτης (εικαστικός, χορογράφος, σκηνοθέτης και περφόμερ) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, έως τις 14/5 μπορείτε να δείτε κι άλλα επεισόδια της ενασχόλησής του με το μέσο στο Θησείο (και με ελεύθερη είσοδο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.