Επικός (και κωμικός) Θόρντον Ουάιλντερ

Tο βραβευμένο με Πούλιτζερ το 1942 «Με τα δόντια» του Θόρντον Ουάιλντερ ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης

Επικός (και κωμικός) Θόρντον Ουάιλντερ

Βραβευμένο με Πούλιτζερ το 1942, το «Με τα δόντια» του Θόρντον Ουάιλντερ, το οποίο ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης, μπορεί να μην είναι τόσο πολυπαιγμένο όσο η επίσης δική του «Μικρή μας πόλη», είναι όμως ένα έργο εξίσου εμβληματικό. Παρακολουθεί την εξωφρενική πορεία μιας «αγίας» οικογένειας από την εποχή των παγετώνων μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μπλέκοντας ιστορίες από τη Βίβλο με εξομολογήσεις των ηθοποιών, για να καταλήξει στο ότι η ανθρωπότητα δεν διδάσκεται τίποτε από την Ιστορία της. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος επιχειρεί μια ελεύθερη διασκευή της αρχετυπικής αυτής αλληγορίας, στην οποία παίζουν οι Φωτεινή Αθερίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Θανάσης Δήμου, Ιωάννα Μαυρέα, Άγγελος Μπούρας και Ιωάννα Παππά. (Πρεμιέρα: 10/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Με τα δόντια

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Μια παράλογη κωμωδία για το τέλος του κόσμου γραμμένη λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.