Ατλαζένιο γοβάκι υπερ­παραγωγή

Το «Ατλαζένιο γοβάκι» γραφόταν από τον Πoλ Κλoντέλ επί πέντε χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1924, εκτείνεται σε 373 σελίδες και χρειάζεται κατά μέσο όρο 10 ώρες για να παιχτεί ολόκληρο.

Ατλαζένιο γοβάκι υπερ­παραγωγή

Το «Ατλαζένιο γοβάκι» γραφόταν από τον Πoλ Κλoντέλ επί πέντε χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1924, εκτείνεται σε 373 σελίδες και χρειάζεται κατά μέσο όρο 10 ώρες για να παιχτεί ολόκληρο.

Ατλαζένιο γοβάκι υπερ­παραγωγή - εικόνα 1

Ίσως γι’ αυτό έχει να ανέβει στην Ελλάδα από το 1964, όταν παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο με τους Έλλη Λαμπέτη και Πέτρο Φυσσούν. Πενήντα χρόνια μετά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Έφη Θεοδώρου το σκηνοθετεί τιθασεύοντας τη διάρκειά του στις τέσσερις ώρες, με έναν πολύ δυνατό 12μελή θίασο και πρωταγωνιστές τους Μαρία Σκουλά και Μάξιμο Μουμούρη. Το «Ατλαζένιο γοβάκι» ασχολείται τόσο με την πίστη στον θεό όσο και με την ερωτική απιστία, καθώς τα πάντα στο έργο ξεκινούν με ένα τάμα: η δόνια Προέσα εναποθέτει το μεταξωτό γοβάκι της στο άγαλμα της Παναγίας, παρακαλώντας τη να μην την αφήσει να απατήσει τον σύζυγό της με τον άντρα που έχει παράφορα ερωτευτεί… (30-31/7, Πειραιώς 260)

Περισσότερες πληροφορίες

Το ατλαζένιο γοβάκι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 240 '

Μια «ιστορική παραβολή», ένα εγκώμιο για την απεριόριστη δύναμη της θεατρικής σκηνής, όπου ο καημένος ο άνθρωπος μπορεί να γίνει για λίγες ώρες θεός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.