Ο χορός γιορτάζει

Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων παρουσιάζει για 13η χρονιά ένα μικρό πανόραμα του σύγχρονου ελληνικού χορευτικού τοπίου από τις 9 μέχρι τις 29/6 σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος «Μιχάλης Kακογιάννης».

Ο χορός γιορτάζει

Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων παρουσιάζει για 13η χρονιά ένα μικρό πανόραμα του σύγχρονου ελληνικού χορευτικού τοπίου. Έργα εξήντα ενός Ελλήνων δημιουργών (καταξιωμένα μέλη του σωματείου αλλά και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που παρουσιάζουν για πρώτη φορά δουλειά τους) θα δούμε από τις 9 μέχρι τις 29/6 σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος «Μιχάλης Kακογιάννης», στην Κεντρική Σκηνή, στο Black Box και στο Γκαράζ. Το φεστιβάλ έχει την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τη συνεργασία του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, όμως δεν θα πραγματοποιούνταν χωρίς την επιμονή του χορογράφου και προέδρου του σωματείου Πέτρου Γάλλια, ο οποίος έχει καταφέρει να συσπειρώσει τους ομότεχνούς του. Το φεστιβάλ δίνει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε τους Έλληνες δημιουργούς που παραμένουν στη χώρα και ταυτόχρονα προσπαθούν να διατηρήσουν το όραμά τους ζωντανό. Σημειώστε πως όλοι οι συμμετέχοντες χορογράφοι προσφέρουν τα έργα τους στη διοργάνωση χωρίς αμοιβή. Φέτος για δεύτερη χρονιά και σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τις παραστάσεις στην Αθήνα, το φεστιβάλ του σωματείου θα φιλοξενείται και στη Θεσσαλονίκη από τις 12 μέχρι τις 29/6, με τη συμμετοχή δεκαπέντε ομάδων.

Περισσότερες πληροφορίες

13ο Φεστιβάλ Χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

  • Φεστιβάλ

Στις 15-16/6 «Delirium» από τους aleajactaest (15/6 στις 10.30 μ.μ. και 16/6 στις 9 μ.μ.). Στις 16/6 «arantella» από την ομάδα 7ο Βήμα (9 μ.μ.), «Μία προς έναν» από τους Nimis, «Βάκχες» από τους Aniline Dancetheater (10.30 μ.μ.). Στις 17/6 «Nature-Orbital» από τους SaLtaTor (10.30 μ.μ.). Στις 17-18/6 «Bound» από τους Footsteps, «Του αρχέγονα» από τη Φωτοσκίαση (17/6, 9 μ.μ. και 18/6, 10.30 μ.μ.). Στις 17-18/6 «Βρώσιμες Ιστορίες / Edible Tales» από τους On/Off Dance etc. και Κ. Φανουράκη (17/6 στις 10.30 μ.μ. και 18/6 στις 9 μ.μ.). Στις 18/6 «Ρωμαίος +...» από τους Ήρος Άγγελος (9 μ.μ.). Στις 19/6 «Index Anim» από τους Without a Trace, «Στίγμα» από τις Ονειροκατασκευές, «Inter Se Onus» από τους Sine Signum. Στις 20/6 «Chair's Tragedy» από τη Λυδία Λίθο, «En ecoute» από την Κολεκτίβα Now is now [Ομάδες Creo & Ρέον]. Στις 20, 22/6 « metamorphosis II» από το Dance Factory. Στις 21/6 «tranSEASONS» από τους Συν-κίνηση. Στις 22/6 «ΜΟΝΟ (όλα όσα χρειάζονται για την επανάσταση» ( 9 μ.μ.), «Boundaries» από τους Resdance (10.30 μ.μ.). Στις 27/6 «Frames» από τους Intravenous (9 μ.μ.), «Script» από τους Ditto, «Indirect speech» από τους Carnation (10.30 μ.μ.). Στις 28/6 «Καραμέλα» από τους Περιηγητές (8 μ.μ.), «υσΕγώ» από τους ASOMO4 (10.30 μ.μ.). Στις 29/6 το φεστιβάλ κλείνει με πάρτι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.