Κατερίνα Βρανά: Η stand up comedian που εξολοθρεύει προκαταλήψεις

Το CNN την κατέταξε στην λίστα «Γυναίκες Κωμικοί Που Πρέπει Να Δείτε». Η Κατερίνα Βρανά αν και βρίσκεται διαρκώς on the road,  βρήκε την ευκαιρία να μας μιλήσει για την ίδια και για την παράσταση της «Φέτα με τη βασίλισσα», στο 104.

Κατερίνα Βρανά: Η stand up comedian που εξολοθρεύει προκαταλήψεις

Η παράσταση «Φέτα με τη βασίλισσα» είναι ένας συνδυασμός από τα κομμάτια της παράστασης "Μαραζώνω στην ξενιτιά" αλλά και άλλων κομματιών που δούλευα στην Αγγλία. Τα κομμάτια αυτά είχαν να κάνουν κυρίως με τις εμπειρίες μου ως Ελληνίδα, που ζει στο εξωτερικό. Η παράσταση είναι γεμάτη σύγχρονους προβληματισμούς όπως ο καιρός, η διεθνής κουζίνα, η γοητεία των πολιτιστικών κλισέ, η σωστή χρήση της τουαλέτας, οι αντιδράσεις του κατσαρού μαλλιού σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας και, το αιώνιο ερώτημα, αν είχες προσκεκλημένη την βασίλισσα τι τυρί θα της πρόσφερες;! Γενικά μέχρι τώρα έχει πάει πολύ καλά η παράσταση, έγινε sold out στα Φεστιβάλ Μελβούρνης, Μπράιτον κι Εδιμβούργου και σε παραστάσεις στο Λονδίνο.
Θα μπορούσα να ζήσω παντού για λίγο. Δεν είμαι σίγουρη που θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα!
Στην Ελλάδα με απογοητεύει η αγένεια, οι δυσκολίες της οποιαδήποτε συναναστροφής με τις δημόσιες υπηρεσίες, η έλλειψη αυτοσαρκασμού και μου αρέσει το φαΐ, ο καιρός, οι εκλάμψεις του ελληνικού χιούμορ…
Στην Αγγλία με απογοητεύει το πως είναι χτισμένα τα σπίτια, οι βρύσες, το πως πίνουν και μου αρέσει το πως λειτουργεί ως χώρα, το Λονδίνο συγκεκριμένα ακόμα και η δημόσια συγκοινωνία.
Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι αυτό θα ήταν η απαγόρευση υγρών άνω των 100ml στην αποσκευή καμπίνας του αεροπλάνου.
Το επόμενο διάστημα θα την βγάλω με μια βαλίτσα. Έχω παραστάσεις στην Αθήνα μέχρι 13 Απριλίου, στο θέατρο 104, στο Λονδίνο τέλη Μαΐου, στην Ελλάδα τον Ιούλιο και στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου τον Αύγουστο.


Περισσότερες πληροφορίες

Φέτα με τη βασίλισσα

  • Stand up show
  • Διάρκεια: 100 '

Με μοναδικό όπλο το χιούμορ της, «εξολοθρεύει» προκαταλήψεις και ταμπού και γκρεμίζει κάθε πολιτισμικό στεγανό που χωρίζει τον Έλληνα από τον ξένο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αγλαΐα Παππά: "Κάθε συνάντηση με την Εκάβη, την Κασσάνδρα, την Ελένη είναι τύχη"

Πρωταγωνίστρια που καθηλώνει, η Αγλαΐα Παππά μάς μίλησε για την παράσταση "Τρωάδες" στο Tempus Verum και τη συνάντησή της με τη σκηνοθέτρια Violet Louise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
05/02/2023

Η "Έντα Γκάμπλερ" είναι η γνωμάτευση της εποχής μας

Το έργο του Ίψεν, που σκιαγραφεί ψυχαναλυτικά τον άνθρωπο του σήμερα, ανεβαίνει στη σκηνή του Bios.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Μεφίστο" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η εμπνευσμένη παράσταση από το έργο του Κλάους Μαν ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες.

"Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι": Μια μυθική συνάντηση του Τζον Μάλκοβιτς με τον Τιμοφέι Κουλιάμπιν στη Στέγη

Από την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινάει η διεθνής περιοδεία της παράστασης που φέρνει στην ίδια παράσταση δύο ηθοποιούς παγκόσμιου βεληνεκούς και τον πλέον ανερχόμενο Ευρωπαίο σκηνοθέτη στο σπουδαίο έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές.

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"