8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

εκδόσεις Διόπτρα

Οι εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν εννέα νέους τίτλους βιβλίων. Μεταξύ αυτών, και δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, που έρχονται να βελτιώσουν τις σχέσεις και την καθημερινότητά μας. Το "Σχολείο σχέσεων" της Μάρεας Λαουτάρη και "Το βιβλίο που θα ήθελες να διαβάσουν όσοι αγαπάς" της Philippa Perry, μας εμπνέουν να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή μας και να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας.

Το βιβλίο που θα ήθελες να διαβάσουν όσοι αγαπάς (Philippa Perry, μτφρ. Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου)

Το βιβλίο που θα ήθελες να διαβάσουν όσοι αγαπάς

Το παν στη ζωή είναι οι σχέσεις και η ποιότητα αυτών των σχέσεων που δημιουργούμε είτε με συγγενείς, συντρόφους, φίλους, συναδέλφους, είτε –κι αυτό είναι το πιο σημαντικό– με τον ίδιο τον εαυτό μας. Αν καταφέρνουμε να έχουμε σχέσεις λειτουργικές και ισορροπημένες, τότε μας είναι ευκολότερο να διαχειριστούμε τα όποια ζόρια μας επιφυλάσσει η ζωή.

Σε αυτό το πρακτικό, πνευματώδες κι εγκάρδιο βιβλίο, η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του best seller Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου Philippa Perry μάς δείχνει πώς να προσεγγίζουμε τα μεγάλα προβλήματα της ζωής.

Σχολείο σχέσεων (Μάρεα Λαουτάρη)

Σχολείο σχέσεων

Το "Σχολείο σχέσεων" θα σου σώσει χρόνο και θα σε γλιτώσει από πολύ πόνο και απογοήτευση είτε είσαι στην αναζήτηση ενός νέου συντρόφου είτε βρίσκεσαι σε σχέση και προβληματίζεσαι. Η Μάρεα Λαουτάρη είναι η πρώτη στην Ελλάδα πιστοποιημένη Coach Στρατηγικής Παρέμβασης από τον Tony Robbins & την ψυχοθεραπεύτρια Cloé Madanes.

Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή (Andrés Montero, μτφρ. Μαρία Παλαιολόγου)

Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή

Ένας άντρας ξεκινά μέσα στη νύχτα για το αεροδρόμιο για να παραλάβει έναν συνεργάτη, ξεστρατίζει και το αυτοκίνητό του μένει στη μέση του πουθενά, στην ύπαιθρο της Χιλής. Περπατώντας μέσα στη βροχή, φτάνει στάζοντας στο μόνο σπίτι που έχει τα φώτα αναμμένα. Κι όταν του ανοίξουν την πόρτα, βρίσκεται μπροστά σε κάτι που δεν περιμένει. Έτσι ξεκινά μια αθέλητη απόδραση από την καθημερινότητα, που οδηγεί σε έναν αναχρονιστικό, άγνωστο κόσμο. 

Ένα βιβλίο που συνδέει την ιστορία και τους μύθους της Χιλής με τη σύγχρονη κοινωνική αδικία.

Οι 8 ζωές μιας εκατοντάχρονης χωρίς όνομα (Mirinae Lee, μτφρ. Ρηγούλα Γεωργιάδου)

Οι 8 ζωές μιας εκατοντάχρονης χωρίς όνομα

Η εκατοντάχρονη χωρίς όνομα της Mirinae Lee είναι χαμαιλέοντας –σκλάβα, καλλιτέχνιδα αποδράσεων, δολοφόνος, τρομοκράτισσα, κατάσκοπος, ερωμένη και μητέρα–, μια γυναίκα που πρέπει συχνά να επιλέγει το αδιανόητο για να επιβιώσει από τον πόλεμο και την κατοχή στη χώρα της.

Η ιστορία της είναι μια σαγηνευτική, περίπλοκη ιστορία αγάπης και επιβίωσης που θα σας καθηλώσει –και θα σας προκαλέσει εικασίες– μέχρι το τέλος, χάρη στο λαμπρό ταλέντο και στην οξυδέρκεια της Lee.

Μέδουσα (Jessie Burton, μτφρ. Μυρσίνη Γκανά)

Μέδουσα

Η "Μέδουσα" της Jessie Burton είναι μια έντονα φεμινιστική, ελεγειακή και πρωτότυπη εκδοχή του μύθου για τη συναίνεση, την κατάχρηση εξουσίας, το τραύμα, την ομορφιά και την ασχήμια, την αποδοχή της ύπαρξής μας.

Ρουά Ματ (Ali Hazelwood, μτφρ. Χριστίνα Σωτηροπούλου)

Ρουά Ματ

Η Μάλορι Γκρίνλιφ είναι μόλις δεκαεννέα ετών. Και ιδιοφυΐα στο σκάκι. Από μικρή ηλικία το σκάκι είχε γίνει η ζωή της. Ώσπου, όλα άλλαξαν. Ένας βίαιος χωρισμός, ένα τροχαίο δυστύχημα, μια ενοχή την οποία δεν τολμάει να αρθρώσει με λέξεις, τη στιγματίζουν βαθιά κι εγκαταλείπει τόσο το άθλημα όσο και το ταλέντο της. Ωστόσο, μια σειρά ανθρώπων θα βοηθήσουν τη Μάλορι να σταθεί ξανά στα πόδια της και να επιστρέψει στο αγαπημένο της παιχνίδι πιο δυνατή από ποτέ, έτοιμη να αντιμετωπίσει και τον σεξισμό που υφίστανται οι γυναίκες. 

Τερέζα (Φρέντυ Γερμανός)

Τερέζα

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την Τερέζα Δαμαλά – μια γυναίκα γεμάτη δύναμη. Η Τερέζα θα διασχίσει τον χώρο και τον χρόνο για να συναντηθεί με τον Πικάσο, τον Ίωνα Δραγούμη, τον Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο, τον Βενιζέλο, τον Μουσολίνι, τον Κεμάλ και τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Μέσα από την ιστορία της, θα περιδιαβούμε τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Η πένα του Φρέντυ Γερμανού θα μας διηγηθεί την ιστορία ενός κόσμου που αλλάζει με βιαιότητα, σαρώνοντας στο πέρασμά του έρωτες, κυβερνήσεις και πρόσωπα.

Η χρονιά της ακρίδας (Terry Hayes, μτφρ. Βαγγέλης Γιαννίσης)

Η χρονιά της ακρίδας

Ο κόσμος βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Ο ένας δρόμος οδηγεί στο μέλλον. Ο άλλος στην ολοκληρωτική καταστροφή. Και για να σωθεί, απαιτείται ένα εξωπραγματικό ταξίδι. Δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία. "Η Χρονιά της ακρίδας" είναι ένα ταξίδι σε ένα μέρος μακρινό και ανεξερεύνητο. Μία αποστολή για την αποτροπή του μέλλοντος. Μία συνάντηση με το απόλυτο κακό. Και η στιγμή στην οποία ο Κέιν θα πρέπει να αποφασίσει εάν πρέπει να σώσει τη ζωή του – ή κάποιου άλλου. Το πολυαναμενόμενο δεύτερο βιβλίο του Terry Hayes, συγγραφέα του best seller "Ο προσκυνητής".

Δεν την είδε κανείς (Nicci French, μτφρ. Γωγώ Αρβανίτη)

Δεν την είδε κανείς

Τη μέρα του πάρτι για τα πεντηκοστά γενέθλια του Άλεκ Σόλτερ η σύζυγός του, Σάρλοτ, εξαφανίζεται. Ενώ ο Άλεκ αδιαφορεί για την εξαφάνισή της, τα τέσσερα παιδιά τους –ιδιαίτερα η δεκαπεντάχρονη Έτι– ανησυχούν όλο και περισσότερο καθώς οι κρύες ώρες του χειμώνα γίνονται μέρες κι εκείνη δεν επιστρέφει. Τριάντα χρόνια αργότερα, μέσα από ένα podcast, φαίνεται ότι τα θαμμένα μυστικά της πόλης –και των Σόλτερ– μπορεί τελικά να έρθουν στο φως.

Ένα αγωνιώδες, ατμοσφαιρικό θρίλερ από τους μετρ του σασπένς Nicci French, για δύο οικογένειες που διαλύθηκαν από μια τραγωδία και τα μυστικά τους που περίμεναν δεκαετίες για να αποκαλυφθούν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.