"Aquascaping": Ο εικαστικός Κώστας Εμμανουηλίδης εμπνέεται από τα video games και τα lego

Τα έργα της έκθεσης παραπέμπουν στον κόσμο του ενυδρείου, ο οποίος όμως υποβόσκει χωρίς να έχει μια περιγραφική παρουσία.

Κώστας Εμμανουηλίδης. Aquascaping

Ο Κώστας Εμμανουηλίδης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στην Γκαλερί Batagianni, με τίτλο "Aquascaping". Τα έργα της έκθεσης παραπέμπουν στον κόσμο του ενυδρείου, ο οποίος όμως υποβόσκει χωρίς να έχει μια περιγραφική παρουσία. Εκείνο που κεντρίζει το ενδιαφέρoν του είναι η διαδικασία του μικρόκοσμου και ότι αυτός εμπεριέχει.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης εμπνέεται για τα έργα του από διαδικτυακές φωτογραφίες, τις οποίες χρησιμοποιεί ως αφετηρία για την δημιουργία του έργου χωρίς να κάνει μιας οποιασδήποτε χρήση αντιγραφής. Ο εικαστικός επεξεργάζεται τα περισσότερα έργα αυτής της έκθεσης χωρίς να χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά καλλιτεχνικά μέσα. Συνυπάρχουν μικρές παρεμβάσεις με αερογράφο, ακρυλικά και μαρκαδόρους.

Κώστας Εμμανουηλίδης. Aquascaping

Ο Εμμανουηλίδης ανήκει στην γενιά της ψηφιακής επανάστασης που γαλουχήθηκε με τα νέα ηλεκτρονικά πολυμέσα. Κάνει χρήση του ψηφιακού αερογράφου για να σχεδιάσει και ολοκληρώσει τα έργα του και όλες οι εικόνες είναι αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας. Το ηλεκτρονικό του tablet μεταμορφώνεται σε σύγχρονο πινέλο και παλέτα. Για τον υδάτινο αυτό κόσμο εμπνέεται από τα video games, τα lego, καθώς και την αναζήτηση του ρόλου ενός παιχνιδιού μέσα από τα οποία διαχειρίζεται τις επινοημένες  του εικόνες.

Κώστας Εμμανουηλίδης. Aquascaping

Ο Κώστας Εμμανουηλίδης γεννήθηκε στην Κολωνία το 1978. Έχει σπουδάσει νομικά ΔΠΘ (1998-2003)  και είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ (2003-2009). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις κάτω από την επιμέλεια του Νίκου Χαραλαμπίδη. Eπιμελήθηκε τον σχεδιασμό του καταλόγου του εικαστικού Νίκου Χαραλαμπίδη με αφορμή την ατομική έκθεση στο Centre Pompidou (2008), Tupperware Project, Ledra Barricade, Centre Pompidou (2008), κ.ά.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κώστας Εμμανουηλίδης. Αquascaping

  • Μεικτά Μέσα

Τα έργα της έκθεσης παραπέμπουν στον κόσμο του ενυδρείου, ο οποίος όμως υποβόσκει χωρίς να έχει μια περιγραφική παρουσία. Εκείνο που κεντρίζει το ενδιαφέρoν του είναι η διαδικασία του μικρόκοσμου και ότι αυτός εμπεριέχει. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης εμπνέεται για τα έργα του από διαδικτυακές φωτογραφίες, τις οποίες χρησιμοποιεί ως αφετηρία για την δημιουργία του έργου χωρίς να κάνει μιας οποιασδήποτε χρήση αντιγραφής. Ο εικαστικός επεξεργάζεται τα περισσότερα έργα αυτής της έκθεσης χωρίς να χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά καλλιτεχνικά μέσα. Συνυπάρχουν μικρές παρεμβάσεις με αερογράφο, ακρυλικά και μαρκαδόρους.

Gallery Batagianni

Αντήνορος 17, Παγκράτι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Hot Wheels: Τέλος εποχής για την επιδραστική γκαλερί σε Αθήνα και Λονδίνο

Όσα ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες για το κλείσιμο του χώρου τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση "Λίλα Ντε Νόμπιλι, Υλικά Ονείρων"

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον επιμελητή της έκθεσης Ερρίκο Σοφρά.

Το εικαστικό σύμπαν της Λυδίας Δαμπασίνα στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Το "Red Line, Κόκκινη γραμμή, Ligne rouge" έχει ήδη ανοίξει για το κοινό.

Χαρακτικά δημιουργών μιας άλλης γενιάς συνομιλούν με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών στο Electra Art Space

Ο παράλληλος χώρος της Γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει μία νέα έκθεση λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Μια έκθεση ζωγραφικής στο πνεύμα των γιορτών

Η ζωγράφος Εβίτα Κανέλλου δημιουργεί έργα γεμάτα ελπίδα και αισιοδοξία.

Ιστορίες φωτός και αγάπης με αφηγήτρια τη Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στις ιστορίες φωτός και αγάπης με αφηγήτρια τη Σάσα Σταμάτη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη θυμόμαστε πως τα παραμύθια έφτασαν ως εμάς.