Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Η προσωπική συλλογή του Γιώργου Οικονόμου περιλαμβάνει έργα από το 1990, εστιάζοντας στη σύγχρονη και μεταπολεμική τέχνη της Ευρώπης. Σε αυτόν τον καλλιτεχνικό άξονα φιλοξενούνται ανά περιόδους περιοδικές εκθέσεις ενώ λίγες φορές τον χρόνο διοργανώνονται παρουσιάσεις της συλλογής.

Εκθέσεις

Katharina Fritsch

  • Γλυπτική

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση της διεθνώς αναγνωρισμένης γλύπτριας στην Ελλάδα, από την οποία η Fritsch έχει αντλήσει πολλές από τις θεματικές της ανά τα χρόνια. Παραστατική γλυπτική, μυθολογία και λαϊκή αφήγηση αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας και έχουν σημαδέψει το έργο της καλλιτέχνιδας, η οποία τώρα παρουσιάζει γλυπτά που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια συνδυαστικά με έργα από τις σπουδές της στην Ακαδημία Τεχνών του Ντίσελντορφ στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η έκθεση απλώνεται σε τρεις ορόφους, όπου εξερευνάται το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της Fritsch για το λυκόφως, την αστάθεια των διαθέσεων, τα οράματα και τις ψυχικές καταστάσεις που έρχονται τη στιγμή που η μέρα γίνεται νύχτα.

Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ. - 6 μ.μ., Τετ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή τη Κυριακή 19/6, 12 μ.μ-8 μ.μ.

  • Εως: 31/03/2023