"Ephemeral Grace": Κοσμήματα εμπνευσμένα από την ευθραυστότητα της ζωής στην Eleni Marneri Gallery

Η έκθεση της Mari Aoyama αποτελείται από δύο ομάδες έργων, με έμφαση στην τέχνη του κολάζ και τη δύναμη του χρώματος.

Ephemeral Grace Mari Aoyama

Η Eleni Marneri Gallery εγκαινιάζει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 12-6 μ.μ., την έκθεση "Ephemeral Grace" της Ελληνο-γιαπωνέζας designer Mari Aoyama. Εμπνευσμένη από την ευθραυστότητα της ζωής, αυτή η συλλογή αποτυπώνει την ουσία της ύπαρξής μας και τον τρόπο που κινούμαστε μέσα σε αυτή, συνδυάζοντας το ορατό με το αόρατο.

Κάθε κομμάτι, διακοσμημένο τόσο με γήινες όσο και με παστέλ αποχρώσεις, μας προσκαλεί να γιορτάσουμε τις φευγαλέες στιγμές της ζωής και τη διαχρονική ομορφιά που βρίσκεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ του ορατού και του αόρατου. Η έκθεση αποτελείται από δύο ομάδες έργων, η μια ομάδα δίνει έμφαση στην τέχνη του κολάζ με τα πιο φίνα γιαπωνέζικα χρωματιστά χαρτιά και η άλλη εξερευνά τη δύναμη του χρώματος σε συνδυασμό με την πολυτιμότητα του φύλλου χρυσού.

Ephemeral Grace Mari Aoyama

"Πάντα ζούσα ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους. Από την Ανατολή στη Δύση και ακόμη παραπέρα… Έτσι αισθάνομαι τα έργα μου σαν μια γέφυρα που συνδέει αυτούς τους κόσμους αλλά και σαν ένα μέσο που με ωθεί να γνωρίσω βαθύτερα τον εαυτό μου, τους άλλους ανθρώπους, τη ζωή. Η δημιουργία τους με βοηθά να εκφράζω όσα δεν μπορούν να ειπωθούν με λέξεις. Αναζητώ την ομορφιά, την έμπνευση και τη μαγεία στην καθημερινότητα μου. Πιστεύω στην αξία της λεπτομέρειας και στην ευγενική, διακριτική δύναμη των φυσικών υλικών, όπως το μετάξι και το χειροποίητο χαρτί. Νιώθω βαθύ σεβασμό για τους δημιουργούς που εργάζονται ατέλειωτες ώρες με μεράκι, αφοσίωση, και αγάπη για να κατασκευάσουν ένα μοναδικό έργο τέχνης" λέει η καλλιτέχνιδα.

Ephemeral Grace Mari Aoyama

Η Mari Aoyama είναι Ελληνίδα από την πλευρά της μητέρας της και Ιαπωνίδα από τον πατέρα της. Σπούδασε στο Parsons School of Design της Νέας Υόρκης, στο Ecole de la Chambre Syndicale de la Haute Couture στο Παρίσι και στο Esmod του Τόκυο. Εκφράζει την έμπνευσή της με διάφορους τρόπους -κεντήματα, ζωγραφική, γλυπτική, ράψιμο, κολάζ- χρησιμοποιώντας υλικά που έχει συλλέξει από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως υφάσματα, χειροποίητο χαρτί, μετάξι και κορδέλες.

Info: Eleni Marneri Gallery | 2/12/23-30/1/24 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ., Σαβ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Τετ.: 11 π.μ. – 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
29/04/2024

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.