"all seeing eye": Αναγνωρίζοντας το παρελθόν και αναζητώντας το μέλλον

Το έργο της Μιράντας Βατοπούλου διαπνέεται από τα δεδομένα της μοντέρνας ζωής. Σκηνές της ποπ κουλτούρας, εμβληματικοί χαρακτήρες, δυναμικές γυναίκες, και μνημεία, άλλοτε βγαλμένα από δυσεύρετα βιβλία και άλλοτε χειροτεχνημένα από την ίδια

Μιράντα Βατοπουλου

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου, στις 6 μ.μ, εγκαινιάζεται η καινούργια ατομική έκθεση της Μιράντας Βατοπούλου, με τίτλο "all seeing eye”, στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, πάνω στο Ματογιάννη. Στη δεύτερη ατομική της έκθεση καταφέρνει και πάλι να καθηλώσει το συναίσθημα, αναγνωρίζοντας το παρελθόν και αναζητώντας το μέλλον.

world wide love

Το έργο της Μιράντας Βατοπούλου διαπνέεται από τα δεδομένα της μοντέρνας ζωής. Σκηνές της ποπ κουλτούρας, εμβληματικοί χαρακτήρες, δυναμικές γυναίκες, και μνημεία, άλλοτε βγαλμένα από δυσεύρετα βιβλία και άλλοτε χειροτεχνημένα από την ίδια, αναδύονται με σχεδόν αρχιτεκτονική ακρίβεια, το ένα μέσα από το άλλο. Μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής της δημιουργίας πηγάζει από τις προσωπικές της αναζητήσεις για τον κόσμο και τη θέση του ανθρώπου σε αυτόν.

Οι αναγεννησιακές και μπαρόκ σκηνές σε συνδυασμό με τις μοντέρνες αναφορές συγκροτούν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ιστοριών, στο οποίο μπορεί κανείς να περιπλανηθεί, να αναζητήσει και να δημιουργήσει τη δικιά του ερμηνεία. Όπως αναφέρει και η καλλιτέχνης, πηγή έμπνευσης της είναι οι σχέσεις που δημιουργεί με τους ανθρώπους, οι εμπειρίες της, το παρελθόν, το τώρα και τα όνειρά της για το μέλλον.

A walk to paradise

Η μοναδική Ελληνίδα τραγουδίστρια Άννα Βίσση συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ενεργής καριέρας στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Στη νέα ενότητα έργων η Μιράντα Βατοπούλου ολοκληρώνει με δύο έργα, αφιερωμένα στη θρυλική τραγουδίστρια. Σε μια εποχή που όλα είναι αμφισβητήσιμα, η Άννα Βίσση εκπροσωπεί αυτό ακριβώς που η Μιράντα πρεσβεύει, θαυμάζει και προσπαθεί να αναδείξει μέσα από τη δουλειά της: την αυθεντικότητα, την προσήλωση, το ταλέντο και την τόλμη.

Αννα Βισση

Η καλλιτεχνική της δημιουργία αναφέρεται στο παρόν, χωρίς να παραλείπει το παρελθόν. Είναι η τέχνη του χθες, του σήμερα και του αύριο. Όλα αυτά πηγάζουν μέσα από το προσωπικό της βίωμα, έναν συγκερασμό μνημών, δυσκολιών και προκλήσεων. Διατηρώντας την αυθεντικότητα του προσωπικού της ιδιώματος, μας καλεί να γίνουμε μέρος μιας ιστορίας, να αποδεχτούμε το παρελθόν μας και να ζωγραφίσουμε το μέλλον μας.

info Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου | 2-12/8 |   Ώρες λειτουργίας: 12:2 μ.μ & 6-11 μ.μ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.