Δείτε τις 5 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Ίκαρος

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων, η συνέχεια του παγκόσμιου best seller "Ο Σκάνταρ και ο Κλέφτης του Μονόκερου" και βιβλία για παιδιά από 5 ετών, ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων.

εκδόσεις Ίκαρος

Οι εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν πέντε νέα βιβλία για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Ανάμεσα τους, μεταξύ άλλων, τα: "Ίων ο Κύων", αφιερωμένο στη συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων, "Η Οικογένεια" της Sara Mesa και "Ο Σκάνταρ και ο Αναβάτης Φάντασμα", η συνέχεια του παγκόσμιου best seller "Ο Σκάνταρ και ο Κλέφτης του Μονόκερου" της A. F. Steadman.

Ίων ο Κύων (Στέλλα Παναγιωτοπούλου)

Ίων ο Κύων

Η Στέλλα Παναγιωτοπούλου δημιουργεί ένα συναρπαστικό βιβλίο, ένα φιλοσοφικό ταξίδι αφιερωμένο στη συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων. Μέσα από μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση και μια μοναδική περιπλάνηση ο Ίων, ένα ημίαιμο λαμπραντόρ που ζει στην Αθήνα με τον Άνθρωπό του, φιλομαθής και περίεργος παρατηρητής του κόσμου γύρω του, αιφνιδιάζεται διαρκώς και επιχειρεί να λύσει τις απορίες που τον βασανίζουν. Πώς είναι δυνατόν να έχει πρόγονο τον γκρίζο λύκο;

Η Οικογένεια (Sara Mesa, μτφρ. Μαρία Παλαιολόγου)

Η Οικογένεια

Η συγγραφέας του "Ένας έρωτας και Πίσω από τους θάμνους" επιστρέφει με ένα νέο μυθιστόρημα δημιουργώντας μια αποκαλυπτική ακτινογραφία μιας οικογένειας, τις ανοιχτές πληγές της, τα εύθραυστα σημεία της, τις αντιφάσεις και τις αδυναμίες της. Αποδεικνύει έτσι για μια ακόμη φορά την ικανότητά της να απογυμνώνει την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα από τα κείμενά της.

Ο Σκάνταρ και ο Αναβάτης Φάντασμα (A.F. Steadman, μτφρ. Μαργαρίτα Ζαχαριάδου)

Ο Σκάνταρ και ο Αναβάτης Φάντασμα

Η σειρά εφηβικής λογοτεχνίας της A. F. Steadman, που ενθουσίασε το νεανικό κοινό ολόκληρου του πλανήτη, μεταφράζεται και θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 46 χώρες. 

Ο Σκάνταρ Σμιθ ζει το όνειρό του: εκπαιδεύεται ως αναβάτης μονόκερου. Καθώς όμως ο ίδιος και οι φίλοι του ξεκινούν τη δεύτερη χρονιά τους στην Αετοφωλιά, μια νέα απειλή εμφανίζεται. Aθάνατοι άγριοι μονόκεροι δολοφονούνται, μια προφητεία προειδοποιεί για τρομερούς κινδύνους, ενώ το Νησί καταστρέφεται. Στο μεταξύ, η αδελφή του Σκάνταρ, η Κένα, λαχταρά να βρεθεί κι εκείνη στο Νησί, κι ο Σκάνταρ είναι αποφασισμένος να τη βοηθήσει. Καθώς τα σύννεφα της καταιγίδας μαζεύονται, θα μπορέσει ο Σκάνταρ να εμποδίσει την αυτοκαταστροφή του Νησιού... πριν να είναι για όλους πολύ αργά;

Αγριολούλουδα (Liniers, μτφρ. Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη)

Αγριολούλουδα

Ένα τρυφερό εικονογραφημένο βιβλίο με πολλές δόσεις μαγικού ρεαλισμού, που υμνεί την παιδική ηλικία και τη ατέρμονη φαντασία της, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό κόμικ Liniers.

Τρεις αδερφές θα ζήσουν την περιπέτεια της ζωής τους: θα εξερευνήσουν μαζί ένα μυστηριώδες νησί, δοκιμάζοντας η κάθε μία τον εαυτό της σε απρόσμενες δοκιμασίες  καιπροκλήσεις, όπως είναι τα Αγριολούλουδα. Αλήθεια, αυτά τα φυτά στο άγριο δάσος μιλάνε; Το μικρότερο κορίτσι δεν θέλει να μείνει πίσω και να χάσει αυτή την περιπέτεια,που θα είναι γεμάτη με αλλόκοτες και εκπληκτικές ανατροπές. "Έγινε ένα τρομερό
 αεροπορικό δυστύχημα!" θα μας πει στην αρχή, αλλά αυτό το δραματικό ξεκίνημα θα δώσει τη θέση του σε ένα γλυκό και ταυτόχρονα αστείο φινάλε.

Η βιβλιοθήκη του Οράτιου (Davide Cali, μτφρ. Μυρσίνη Γκανά)

Η βιβλιοθήκη του Οράτιου

Ο Davide Cali και ο Sébastien Pelon (εικονογράφηση) δημιουργούν ένα βιβλίο-ύμνο στο ταξίδι και τη μαγεία της λογοτεχνίας, μέσα από την πρώτη τρίκυκλη βιβλιοθήκη του πλανήτη: τη βιβλιοθήκη του Οράτιου. Ο γλυκός ήρωας ταξιδεύει στους λόφους της Σικελίας με το παλιό του φορτηγάκι και μοιράζεται την αγάπη του για τη λογοτεχνία, προτείνοντας βιβλία σε κάθε γωνιά, σε κάθε χωριό, σε αναγνώστες όλων των ηλικιών.Μανουέλ Βίλας: Κατά βάθος η ζωή είναι κωμωδία

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.