Δύο νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Gutenberg που θα σας καθηλώσουν

Μαγικός ρεαλισμός, οικογενειακά μυστικά και ένας πασίγνωστος γοητευτικός θεατράνθρωπος που αποφασίζει να αποσυρθεί σ’ ένα σπίτι πλάι στη θάλασσα, ξεδιπλώνουν τις ιστορίες τους στις σελίδες δύο νέων μυθιστορημάτων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Gutenberg.

Gutenberg

Ένα μυθιστόρημα που αντικρίζει κατά μέτωπο τους βασικότερους δαίμονές μας και ένα όπου μπλέκονται ο μαγικός ρεαλισμός, η έμφυλη συνείδηση, τα οικογενειακά μυστικά, κομμάτια της προσωπικής ιστορίας του συγγραφέα και οι γυναικοκτονίες, είναι δύο ακόμα νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Gutenberg που θα σας καθηλώσουν με την πλοκή τους. 

Αιρις Μέρντοχ: "Θάλασσα Θάλασσα"

Θάλασσα Θάλασσα

Μετάφραση:  Αθηνά Δημητριάδου

Το διασημότερο μυθιστόρημα μιας από "τις πέντε καλύτερες αγγλόφωνες συγγραφείς" (The Times) και αυτό που της χάρισε το βραβείο Booker το 1978. Ο Τσαρλς Άροουμπαϊ, πασίγνωστος  θεατράνθρωπος, γοητευτικός και ναρκισσιστής αποφασίζει ξαφνικά να αποσυρθεί σ’ ένα σπίτι πλάι στη θάλασσα. Έχει φτάσει, όπως δηλώνει με τρόπο μελοδραματικό, η ώρα να ζήσει ως "σοφός γέρων", μακριά από το πλήθος και να γράψει τα απομνημονεύματα και τους στοχασμούς του. Τα σχέδιά του όμως ανατρέπονται όταν συναντά τυχαία τον εφηβικό του έρωτα. Παρόλο που ο χρόνος δεν έχει φερθεί καθόλου ευγενικά στην παλιά του αγαπημένη, ο Τσαρλς τυφλώνεται από το πάθος και, πολεμώντας να την ξανακερδίσει γίνεται επικίνδυνος και για τον εαυτό του και για τους γύρω του.

"Από τις καλύτερες μελέτες χαρακτήρων του 20ού αιώνα" (The Observer) ένα μυθιστόρημα το οποίο αντικρίζει κατά μέτωπο τους βασικότερους δαίμονές μας: τον φόβο, τη ζήλια, τη ματαιοδοξία, τον φθόνο, τον πόνο και τη σύγχυση που προκαλεί η αγάπη για λάθος πρόσωπο καθώς και την παρόρμηση για βίαιη δράση ακόμα και στο περιβάλλον του ίδιου μας του σπιτιού.

Λύο Καλοβυρνάς: "Όλες μας"

Όλες μας

Ένα μυθιστόρημα όπου συμπλέκονται ο μαγικός ρεαλισμός, η έμφυλη συνείδηση, τα οικογενειακά μυστικά, κομμάτια της προσωπικής ιστορίας του συγγραφέα και οι γυναικοκτονίες. Τρεις αδελφές πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Μια θηλυκή οικογένεια που δεν νιώθει οικογένεια. Μια μητέρα με ένα φοβερό μυστικό το οποίο μια ζωή προσπαθεί να κρύψει από τις κόρες της. Ένα ατύχημα θα αποκαλύψει το μυστικό και θα τις κάνει να βρουν τη δύναμη να αναμετρηθούν με το αιματηρό παρελθόν της οικογένειας, καθώς και με τις γυναικοκτονίες που τόσα χρόνια τις αντιμετώπιζαν σαν να μη συνέβαιναν.

Ο Λύο Καλοβυρνάς είναι ψυχοθεραπευτής (υπαρξιστική προσέγγιση), σύμβουλος σχέσεων (Emotionally Focused Therapy), συγγραφέας και μεταφραστής. Από το 2008 οργανώνει ψυχοθεραπευτικές ομάδες και εργαστήρια για γκέι άντρες, για τη σεξουαλικότητα, για τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία, καθώς και για τις διάφορες μορφές οικογενειακής κακοποίησης. Το 2012 οργάνωσε, πρώτη φορά στην Ελλάδα, βιωματικά εργαστήρια και ομάδες με θέμα την αμφιθυμία όσον αφορά τη μητρότητα και τις πιέσεις που ασκούνται στις γυναίκες να τεκνοποιήσουν. Έχει μεταφράσει περισσότερα από 50 βιβλία από τα αγγλικά και τα δανέζικα και έχει εκδώσει εννέα βιβλία μυθοπλασίας και μια μελέτη για την ομοφυλοφιλία και τους νέους τρόπους σεξουαλικής ύπαρξης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.