"Art & Science Micro Forum": Πώς συνδέεται ο χορός με την επιστήμη, την τεχνολογία και το περιβάλλον;

Η έκθεση απλώνεται σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας: στους χώρους του Flux Laboratory Athens στην Πλάκα, στο κτίριο της οδού Μπενιζέλου Παλαιολόγου 5 στη Μητρόπολη, καθώς και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Art & Science Micro Forum

Για δύο μέρες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ξεχωριστό ταξίδι, από την επιφάνεια της γης μέχρι το διάστημα, με πολύ ενδιαφέρουσες ενδιάμεσες στάσεις και ξεναγούς τον χορό, την επιστήμη και την τεχνολογία. Όλα αυτά χάρη στο "Art & Science Micro Forum", μια πρωτοβουλία του πειραματικού εργαστηρίου Flux Laboratory Athens, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στις 3 και 4 Δεκεμβρίου σε διάφορους χώρους της Αθήνας με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη καλλιτεχνική και επιστημονική συνάντηση που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο ως ημερίδα: χορευτές, χορογράφοι, επιστήμονες, τεχνολόγοι και το ευρύ κοινό βρέθηκαν μαζί για μία μέρα προκειμένου να εξερευνήσουν τους κόσμους που γεννά η σύμπραξη του χορού και του σώματος με την επιστήμη και την τεχνολογία. Μέσα από στοχευμένες δράσεις, ομιλίες και εργαστήρια επιxειρήθηκε η διαμόρφωση μιας πλατφόρμας διαλόγου και πειραματισμού πάνω στα όρια των τεχνών και της επιστήμης.

Art & Science Micro Forum

Η δεύτερη διοργάνωση του "Art & Science Μicro Forum" - όπως δηλώνει και ο τίτλος της, "Atmospheres" - εξετάζει τους εννοιολογικούς και πραγματικούς χώρους της ατμόσφαιρας. Κατά τη διάρκεια του διήμερου φόρουμ, το κοινό θα "ταξιδέψει" από την επιφάνεια της γης, στην άκρη του διαστήματος, περνώντας από όλα τα στρώματα της ατμόσφαιρας, σταματώντας στο καθένα για να εξερευνήσει διεπιστημονικά τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής μέσω διαφορετικών καλλιτεχνικών μέσων, ομιλιών και εργαστηρίων. Κάθε στάση δημιουργεί ένα διαφορετικό πλαίσιο για δράσεις και εκδηλώσεις.

Art & Science Micro Forum

Συμμετέχουν: Νάντια Αργυροπούλου, Χρήστος Βρεττός, Ανδρέας Καζαντζίδης, Μαρία Κανακίδου, Ιωάννης Καρούνης, Δήμητρα Κουτσερίδου, Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, Στέργιος Μίσιος, Βασίλειος Παπαδημητρίου, Μάρθα Πασσακοπούλου, Akoo-o (Ντάνα Παπαχρήστου, Γιώργος Σαμαντάς), Ginger Creepers Theatre Band, Mindy Howard, Natasha Martin, One Continuous Lab (Οδυσσέας Κλεισούρας, Αλέξανδρος Κοντογεωργακόπουλος) και σπουδαστές της επαγγελματικής σχολής χορού ΑΚΤΙΝΑ υπό την καθοδήγηση της Ζωής Ευσταθίου

Το πρόγραμμα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Flux Laboratory Athens
"Εκκίνηση": Speed Dating II , δικτύωση επιστημόνων & καλλιτεχνών
5 - 6 μ.μ.: "Τροπόσφαιρα" / Ομιλία από την ανεξάρτητη επιμελήτρια και θεωρητικό τέχνης Νάντια Αργυροπούλου με θέμα "Τέχνη, αποανάπτυξη και η κίνηση πέρα από το τέλος του κόσμου". Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. (3.30 - 4.30 μ.μ.)

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
"Εξώσφαιρα": Ηχητικός περίπατος της ομάδας Akoo-o (Ντάνα Παπαχρήστου, Γιώργος Σαμαντάς) στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Επιστημονικοί σύμβουλοι: Στέργιος Μίσιος (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού (αστροφυσικός, Κέντρο Επισκεπτών Θησείου ΕΑΑ). (6 - 8.30 μ.μ.)

Flux Laboratory Athens
"Μεσόσφαιρα": Διαδραστική περφόρμανς από τη χορεύτρια Μάρθα Πασακοπούλου. Επιστημονικός σύμβουλος: Χρήστος Βρεττός (υπεύθυνος επικοινωνίας Electra Energy Cooperative). Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί δύο φορές για περιορισμένο αριθμό θεατών. (9.15 - 10.45 μ.μ.)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Κτίριο της οδού Μπενιζέλου Παλαιολόγου 5

"Θερμόσφαιρα": Multi-screen εγκατάσταση του περφόρμερ Ιωάννη Καρούνη. Επιστημονική σύμβουλος: Mindy Howard (αστροναυτική εκπαίδευση, Inner Space Training)

"Άκρη του διαστήματος, Γραμμή Καρμαν": Επιτόπια εγκατάσταση της ομάδας One Continuous Lab (Οδυσσέας Κλεισούρας, Αλέξανδρος Κοντογεωργακόπουλος), συμμετέχουν σπουδαστές της επαγγελματικής σχολής χορού ΑΚΤΙΝΑ, υπό την καθοδήγηση της Ζωής Ευσταθίου.

"Στρατόσφαιρα": Έκθεση και περφόρμανς της ομάδας Ginger Creepers Theatre Band. Επιστημονικοί σύμβουλοι: Ανδρέας Καζαντζίδης (τομέας Εφαρμοσμένης Φυσικής, Πανεπιστήμιο Πάτρας), Βασίλειος Παπαδημητρίου (τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Μαρία Κανακίδου (τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Back to earth": Εργαστήριο body music με τη Natasha Martin. (7 μ.μ.)

Party με DJ set από τον Αλέξανδρο Κοντογεωργακόπουλο. (8 - 11 μ.μ.)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λόφος Νυμφών
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

29/11/2022

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

Η ΜΑΤ. "Μπουσουλάει" στην Κάμιρο

Τον Δεκέμβριο έρχεται η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού στον πολιτιστικό χώρο της Κυψέλης.

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.