New age ποιητές απ’ όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται στην οθόνη σου

Το 7ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poetry Slam διεξάγεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Ανάμεσα στις συμμετοχές βρίσκεται και η Ελλάδα.

New age ποιητές απ’ όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται στην οθόνη σου

Ξέρετε τι είναι το poetry slam; Είναι η πιο εναλλακτική και ζωντανή μορφή ποιητικής έκφρασης αυτή τη στιγμή, στην οποία άτομα κάθε ηλικίας (αλλά κυρίως νέοι) δοκιμάζουν τον εαυτό τους στη σκηνή, ερμηνεύοντας δικά τους κείμενα στο μικρόφωνο. Στόχος είναι να παρασύρουν συναισθηματικά το κοινό, να συγκινήσουν ή να προκαλέσουν έκπληξη, με μοναδικό εργαλείο τη φωνή και το ρυθμό τους.

Εφόσον η πανδημία δεν επιτρέπει τις ζωντανές περφόρανς, το δυναμικό είδος διασκέδασης που κανονικά έβρισκε στέγη στις μικρές σκηνές και τα μπαράκια της πόλης μετακομίζει στη διαδικτυακή σφαίρα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poetry Slam να μεταδίδεται στις οθόνες μας, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Δεκαεννιά διαγωνιζόμενοι ποιητές από ισόποσες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται –για πρώτη φορά– και η Ελλάδα, ετοιμάζουν τα κείμενά τους για μια από τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις του είδους παγκοσμίως. Το 7ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poetry Slam διεξάγεται στο Youth Cultural Center του Μάριμπορ της Σλοβενίας (όπως είχε αποφασιστεί προ τετραετίας) και όλη η προσοχή είναι στραμμένη στη διαδικτυακή του μετάδοση, καθώς το προηγούμενο πρωτάθλημα (περιόδου 2018-2019) που ήταν να γίνει στο Μιλάνο τον περασμένο Μάρτιο ακυρώθηκε λόγω των συνθηκών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των Σλοβένων διοργανωτών λαμβάνει μέρος η «αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής σκηνής» – μέσω βίντεο περφόρμανς, φυσικά.

Πρόκειται για συμμετέχοντες που κανονικά θα διαγωνίζονταν στο πρωτάθλημα του Μιλάνο (οι πρωταθλητές της περιόδου 2019-2020 θα αναμετρηθούν το 2021). Η συμμετοχή της Ελλάδας είναι ο Παναγιώτης Δρακόπουλος, ποιητής, ράπερ, ερμηνευτής και spoken word artist, νικητής του τουρνουά που διοργάνωσε το Poetry Slam Gr εκείνη τη σεζόν, καθώς κατέληξε με την υψηλότερη βαθμολογία στο τέλος της περιόδου κι ο δρόμος άνοιξε για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Συντονιστείτε στους δέκτες σας διότι πέρα από την κριτική επιτροπή της διοργάνωσης –η οποία αποτελείται από τους Elena Prendjova (Mακεδονία), Denis Škofič (Σλοβενία), Mario Tomić(Αυστρία) και Jaan Malin (Εσθονία)– δικαίωμα ψήφου θα έχει και το κοινό διαδικτυακά. Τα ιβέντ θα συντονίσουν οι Mojca Frim και Juš Milčinski, ενώ θα μεταδοθούν δωρεάν (και) μέσω της σελίδας του Poetry Slam GR στο Facebook και στο κανάλι του Youtube MKC Maribor.

New age ποιητές απ’ όλη την Ευρώπη διαγωνίζονται στην οθόνη σου - εικόνα 1
Η συμμετοχή της Ελλάδας είναι ο Παναγιώτης Δρακόπουλος, ποιητής, ράπερ, ερμηνευτής και spoken word artist

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.