Μια άλλη «Πηνελοπιάδα» στην Πειραιώς 260

Η εγκατάσταση «The Holy Bachelorette in the Wedding Cave» του Αντώνη Βολανάκη θα μας υποδέχεται όλο τον Ιούλιο στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μια άλλη «Πηνελοπιάδα» στην Πειραιώς 260

Ένα δάσος από νυφικά, χείμαρροι υφασμάτων, ένας αιωνόβιος αργαλειός που υφαίνει ένα καινούργιο ύφασμα από παλιά νυφικά κι, ανάμεσά τους, βίντεο που προβάλλουν τις απαντήσεις γυναικών σε ερωτήσεις σχετικές με τα γυναικεία ζητήματα. Να τα υλικά της εγκατάστασης «The Holy Bachelorette in the Wedding Cave» του Αντώνη Βολανάκη, που θα μας υποδέχεται όλο τον Ιούλιο στο βιομηχανικό χώρο Α της Πειραιώς 260. Συνδυάζοντας δύο πρακτικές που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του των τελευταίων χρόνων, τη χρήση των νυφικών και τη διαδικασία των blind dates, το έργο εξετάζει το πώς υφαίνεται η γυναικεία συζήτηση και σχετίζεται ιδιαιτέρως με την «Πηνελοπιάδα». Στις 21/7 μάλιστα θα γίνει μια ανάγνωση του έργου της Μάργκαρετ Άτγουντ, όπως ακριβώς δούλεψαν το κείμενο η βραβευμένη Καναδή συγγραφέας και ο καλλιτέχνης σε μια απρόσμενη χειμωνιάτικη συνάντηση στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Περισσότερες πληροφορίες

Βολανάκης Αντώνης

  • Εικαστικά

Στη νέα του βιντεο-εγκατάσταση στήνει ένα δάσος από νυφικά και «υφαίνει» μια συζήτηση μεταξύ γυναικών για θέματα ισότητας, μητρότητας και συντροφικότητας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
29/04/2024

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.