To The Mandalorian επιστρέφει τον Οκτώβριο

Η υπηρεσία Disney Plus προσφέρει στο κοινό των Star Wars την πολυπόθητη δεύτερη σεζόν της δημοφιλούς σειράς σύντομα

Οι Δικτυακές υπηρεσίες διανομής ψυχαγωγικού περιεχομένου χρειάζονται είτε... μεγάλη υπομονή, είτε ποθητό περιεχόμενο προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών: η Netflix προφανώς επέλεξε την πρώτη οδό, "χτίζοντας βιβλιοθήκη" και κάνοντας δικές της παραγωγές σε διάστημα πολλών ετών, ενώ για την υπηρεσία Disney Plus ο ομώνυμος αμερικανικός κολοσσός επέλεξε την δεύτερη οδό, προσφέροντας με το ξεκίνημά της την τηλεοπτική σειρά The Mandalorian.

Η παραγωγή αυτή αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχής, αποσπώντας θετικότατες κριτικές κι απασχολώντας τα μέσα ενημέρωσης σχεδόν καθημερινά μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Το The Mandalorian βοήθησε την νέα υπηρεσία της Disney όχι μόνο να συγκεντρώσει γύρω της το κοινό των Star Wars μα και να φέρει στο επίκεντρο της προσοχής του ευρύτερου κοινού το brand του Disney Plus - την ίδια περιόδο, δε, που η ανταγωνιστική κι επίσης νέα υπηρεσία Apple TV Plus δεν είχε τίποτε αντίστοιχο να επιδείξει. Ουδεμία έκπληξη λοιπόν που το Disney Plus κατόρθωσε να συγκεντρώσει 60 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα σε λιγότερο από 8 μήνες: οι συνθήκες της πανδημίας σαφώς βοήθησαν, όμως δίχως το πολύ καλό ξεκίνημα του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου δεν θα είχε επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα - και το The Mandalorian έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά πέρσι τον χειμώνα.

Οι θιασώτες της σειράς περίμεναν, λοιπόν, με ανυπομονησία την συνέχειά της (η οποία είχε στα τελευταία επεισόδια του πρώτου κύκλου) και παρά τις αντίξοες συνθήκες παραγωγής λόγω COVID-19 η Disney δεν τους απογοήτευσε: ο δεύτερος κύκλος του The Mandalorian θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 30 Οκτωβρίου, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα διαρκέσει μέχρι και την προεορταστική περίοδο.

Υπάρχουν πάρα πολλά που δεν γνωρίζουμε ακόμη για την δεύτερη σεζόν του The Mandalorian: καμία ουσιαστική λεπτομέρεια δεν έχει ακόμη διαρρεύσει σχετικά με το σενάριο, τους χαρακτήρες ή τις τοποθεσίες της. Γνωρίζουμε πως και σε αυτήν την σεζόν η Disney έχει αναθέσει σε διάσημους σκηνοθέτες την φροντίδα μεμονωμένων επεισοδίων, γνωρίζουμε πως σε ορισμένα τουλάχιστον από αυτά θα επανεμφανιστεί ο δημοφιλής... Baby Yoda, γνωρίζουμε επίσης πως οι Pedro Pascal και Gina Carano έχουν αναλάβει και πάλι τους ρόλους τους.

Υπενθυμίζουμε πως η υπηρεσία Disney Plus δεν είναι ακόμη, δυστυχώς, διαθέσιμη στην Ελλάδα και όλα δείχνουν πως αν η Disney επεκταθεί σε περισσότερες χώρες μέχρι το τέλος του 2020 η δική μας δεν θα είναι ανάμεσα σε αυτές. Ας ελπίσουμε πως με τον καινούργιο χρόνο θα "αρχίσουν να παίρνουν σειρά" και οι μικρότερες αγορές, όπως η ελληνική, ώστε και το δικό μας κοινό να έχει στην διάθεσή του παραγωγές όπως το The Mandalorian (και με ελληνικούς φυσικά υπότιτλους). Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ