Disney Plus: σε πιο πολλές χώρες της Ευρώπης από Σεπτέμβριο

Και μία από αυτές του Νότου... "για να παίρνουμε σειρά" κι εμείς, ελπίζουμε!

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι η πανδημία του COVID-19 επηρέασε με διάφορους τρόπους την βιομηχανία του θεάματος: από την μία πλευρά "έκλεισε τις πόρτες" των κινηματογράφων και καθυστέρησε (συνεχίζει να καθυστρερεί) την παραγωγή πολλών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, από την άλλη (λόγω του αναγκαστικού εγκλεισμού εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στα σπίτια τους) αύξησε την δημοτικότητα και την τακτική χρήση των Δικτυακών υπηρεσιών διανομής περιεχομένου όπως η Netflix ή η Disney Plus. Όλα δείχνουν, πάντως, ότι ο COVID-19 μόνο μικρές επιπλοκές είχε στην υλοποίηση των σχεδίων της Disney, αν κρίνουμε από την πρόσφατη ανακοίνωση επέκτασης της υπηρεσίας της σε καινούργιες χώρες.

Πράγματι: το αρχικό πλάνο προέβλεπε την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του Disney Plus σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες "μέσα στο καλοκαίρι", χρονικό πλαίσιο προφανώς μεγάλο και ασαφές. Ε, τώρα το πλαίσιο αυτό έχει γίνει περισσότερο συγκεκριμένο και απλώς μετατεθεί για λίγες εβδομάδες, αφού η Disney επιβεβαίωσε πως η Δικτυακή της υπηρεσία περιεχομένου θα γίνει διαθέσιμη σε οκτώ νέες χώρες στις 15 Σεπτεμβρίου. Οι χώρες αυτές είναι οι Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισλανδία και Λουξεμβούργο. Η πορτογαλική αγορά δεν είναι, σε μέγεθος καταναλωτικού κοινού τουλάχιστον, ιδιαίτερα μεγαλύτερη από την δική μας, υπάρχει λοιπόν πάντοτε η πιθανότητα να συμπεριληφθεί και η Ελλάδα στο τρίτο ή έστω τέταρτο "κύμα" επόμενων χωρών που θα υποδεχθούν την υπηρεσία Disney Plus (έστω κι αν αυτή τη στιγμή το 2020 δείχνει αβέβαιο πλέον για κάτι τέτοιο).

Το κόστος συνδρομής παραμένει αυτό των €6.99 μηνιαίως ή €69.99 σε ετήσια βάση, διαβεβαίωσε η Disney. Η υπηρεσία της θα προσφέρει και στην Γηραιά Ήπειρο περιεχόμενο σε ποιότητα εικόνας έως 4Κ/Dolby Vision και σε ποιότητα ήχου έως Dolby Atmos, υποστηρίζοντας παράλληλα όλες τις ευκολίες που ζητά πλέον ο καταναλωτής από πρόταση του είδους: χρήση από πολλαπλούς χρήστες ταυτόχρονα από έναν λογαριασμό, αποθήκευση ταινιών κι επεισοδίων σε συσκευές για θέαση δίχως Δικτυακή σύνδεση, ιστορικό χρήσης ανά προφίλ κλπ. Στο Disney Plus έχει πλέον πρόσβαση κανείς τόσο μέσα από Η/Υ και Apple TV, όσο και από τα ειδικά apps της υπηρεσίας για τηλεοράσεις βασισμένες σε λειτουργικό Android TV, LG WebOS ή Samsung Tizen.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ