Το The Last of Us ήδη μεγάλη επιτυχία για το HBO

H τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο video game των PlayStation από τις δημοφιλέστερες του είδους... ever

Εντάξει, ας... είμαστε ειλικρινείς: από την ημέρα που γνωστοποιήθηκαν οι πρώτες πληροφορίες για την τηλεοπτική μεταφορά του The Last of Us - ενός από τα κορυφαία games στην ιστορία των PlayStation - οι περισσότεροι από μας περιμέναμε πως θα είναι καλή. Ίσως ακόμη και πολύ καλή. Το λογικό θα ήταν να είναι, όντας παραγωγή του HBO και με τον άνθρωπο που δημιούργησε το πρωτογενές υλικό να εμπλέκεται ενεργά, σωστά; Λίγοι, ωστόσο, περίμεναν να αποδειχθεί τόσο καλή, ξεπερνώντας τα όρια του κοινού των "games που γίνονται σειρές" και αγγίζοντας το επίπεδο των καλύτερων παραγωγών ανεξαρτήτως είδους στην πρόσφατη τηλεοπτική ιστορία. Η Sony έχει μεγάλα σχέδια για διάσημα games των PlayStation που θα κάνουν την μετάβαση στην μικρή και μεγάλη οθόνη - και το The Last of Us θέτει τον σχετικό πήχυ ψηλά.

Παραμένοντας, ωστόσο, στην κατηγορία των "games που γίνονται τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες", μια προσεκτική ματιά καθιστά την επιτυχία του The Last of Us ακόμη περισσότερο εντυπωσιακή. Για τα δεδομένα ενός ονόματος όνομα που γνώριζε μεν το κοινό των PlayStation αλλά όχι πολύς κόσμος έξω από αυτό, το The Last of Us έχει κατορθώσει να πλησιάσει την δημοτικότητα που συσχετίζουμε μόνο με θρύλους του gaming, διαδρομής δεκαετιών. Αυτό διακρίνει κανείς και με μία "διαγώνια" ακόμη ματιά στο infographic που δημοσιοποίησε η JustWatch, υπηρεσία που διευκολύνει αφάνταστα την εύρεση πληροφοριών για την πρόσβαση σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που διανέμονται μέσω Δικτυακών υπηρεσιών σήμερα.

Βάσει των δεδομένων χρήσης της υπηρεσίας JustWatch - τί αναζητούν οι καταναλωτές στον κατάλογό της, τί καταχωρούν στις λίστες τους κλπ. - το The Last of Us είναι η τρίτη δημοφιλέστερη τηλεοπτική σειρά βασισμένη σε video game. Ναι, ήδη - παρά το γεγονός, δηλαδή, πως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καν η πρώτη της σεζόν. Το εξαιρετικό Arcane του Netflix παραμένει ακόμη πρώτο με διαφορά, όμως μέχρις ότου να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος του The Last of Us είναι πολύ πιθανό αυτό να έχει περάσει στην δεύτερη θέση ξεπερνώντας το Halo (το οποίο δεν είναι σε καμία περίπτωση της ίδιας ποιότητας). Είναι επιτυχία σημαντική για την σειρά του HBO, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως στο ίδιο Top Ten περιλαμβάνονται ισχυρότατα brand names του gaming όπως αυτά των DOTA, Castlevania, Cyberpunk και Resident Evil.

Βάσει της ίδιας ανάλυσης, η JustWatch προσέφερε και το δεύτερο infographic που παραθέτουμε, το σχετικό με τις 10 δημοφιλέστερες ταινίες που βασίζονται σε video games και περιλαμβάνονται στην βάση δεδομένων της. Η Sony μπορεί να... παρηγορηθεί με αυτό μάλλον, καθώς ναι μεν το Uncharted δεν αποδείχθηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία πέρσι, αλλά προσέλκυσε περισσότερο ενδιαφέρον από διασημότερα ονόματα του gaming όπως αυτά των Sonic, Pokemon και Tomb Raider.

Το The Last of Us απέχει μόλις τρία επεισόδια από το φινάλε της πρώτης του σεζόν - όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές - και έχει ήδη επιβεβαιωθεί η παραγωγή της δεύτερης (πιθανότατα μέσα στο 2024). Οι επόμενες επιτυχίες από τον κόσμο του PlayStation που θα κάνουν την μετάβαση στην μικρή οθόνη με την μορφή τηλεοπτικής σειράς περιλαμβάνουν τα Twisted Metal (στο Peacock), God of War (στο Amazon Prime Video) και Horizon (στο Netflix). Θα αποδειχθούν και αυτά τόσο ποιοτικές παραγωγές όσο το The Last of Us; Το ελπίζουμε ολόψυχα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ