Το Gran Turismo πάει σινεμά με σενάριο-αληθινή ιστορία

Μία από τις πλέον σημαντικές σειρές games για PlayStation γίνεται ταινία με πρωταγωνιστή... gamer

Οι σημαντικές ειδήσεις ορισμένες φορές δεν αποδίδονται με τον πλέον ακριβή τρόπο λόγω ανεπάρκειας στοιχείων και αυτό δείχνει να έχει συμβεί με την ενημέρωση που έκανε η Sony στους επενδυτές της πριν από λίγο καιρό: η εταιρεία αποκάλυψε πως έρχονται τηλεοπτικές σειρές βασισμένες στις σειρές games των God of War, Horizon και Gran Turismo αλλά την επόμενη μέρα αποσαφηνίστηκε πως η τρίτη παραγωγή είναι τελικά ταινία - και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες πέρα από την επιθυμία της Sony το φιλμ να σκηνοθετηθεί από τον Neil Blomkamp.

Το Deadline, όμως, μόλις αποκάλυψε περισσότερες και σημαντικότερες πληροφορίες σχετικές: η ταινία Gran Turismo είναι ήδη στο στάδιο της παραγωγής με τον Neil Blomkamp επισήμως σκηνοθέτη της και με προγραμματισμένη ημερομηνία προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες την 11η Αυγούστου 2023. Η διανομή της θα γίνει από την Columbia Pictures και είναι βασισμένη σε σενάριο που έχει γράψει ο Jason Hall, ενώ οι Asad Qizilbash και Carter Swan της PlayStation Productions θα συμμετάσχουν ως βοηθοί παραγωγής μαζί με τους Doug Belgrad και Dana Brunetti. Ναι, το φιλμ βρίσκεται μόλις 14 μήνες μακριά, το οποίο κάτω από άλλες συνθήκες θα μάς έκανε να ανησυχούμε αλλά όχι στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο λόγος είναι η επιλογή της Sony όσον αφορά στο σενάριο. Σύμφωνα με την εταιρεία "είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία, αυτήν του ονείρου που γίνεται πραγματικότητα για έναν έφηβο παίκτη του Gran Turismo, του οποίου το ταλέντο κεντρίζει το ενδιαφέρον της Nissan και τον βοηθά να μεταβεί τελικά στον κόσμο της επαγγελματικής οδήγησης αγωνιστικών αυτοκινήτων". Είναι σαφώς σωστή κίνηση: να φτιάξει κανείς ταινία ποιοτική βασισμένη σε ένα racing game - κατηγορία που δεν προσφέρει από μόνη της υπόβαθρο οποιουδήποτε είδους, χαρακτήρες, πλοκή κλπ. - δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως θα... βεβαιώσει οποιοσδήποτε παρακολούθησε το Need For Speed του 2014. Καθιστώντας κεντρικό σημείο αναφοράς σε μια ταινία Gran Turismo την διαδρομή ενός νέου προς τον στόχο του - και όχι το video game ή τους αγώνες αυτούς καθ' αυτούς - είναι κάτι που θα ενδιαφέρει πολύ περισσότερο κόσμο στα σινεμά.

Οι φίλοι των PlayStation και της σειράς των Gran Turismo, ενδέχεται... κάπου να θυμούνται αυτήν την περιγραφή ταινίας: είναι σχεδόν η ίδια μ' εκείνη μιας άλλης ταινίας Gran Turismo που ήταν υποτίθεται στο στάδιο της παραγωγής το 2013 με αντικείμενο την ιστορία του Lucas Ordonez, ενός Ισπανού παίκτη PlayStation που αποφοίτησε από την GT Academy - το κορυφαίο πρόγραμμα ανάδειξης επαγγελματιών gamers της Sony - και στην συνέχεια έλαβε μέρος στο θρυλικό πρωτάθλημα Le Mans και σε άλλα επίσημα πρωταθλήματα GT σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν το νέο αυτό φιλμ Gran Turismo συνεχίζει να έχει ως αντικείμενο την καριέρα του Ordonez ή κάποιου άλλου απόφοιτου της GT Academy που έγινε επαγγελματίας οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων. Είναι μία ταινία, ωστόσο, που θα προσφέρει σαφώς μία προσέγγιση διαφορετική όσον αφορά στο πώς αντιλαμβάνεται σήμερα ο πιο πολύς κόσμος τους επαγγελματίες gamers, καθώς και μία σπάνια ματιά "στο παρασκήνιο" των e-sports (με τα οποία δεν έχει ασχοληθεί σχεδόν καθόλου το σύγχρονο σινεμά). Το φιλμ θα προσφέρει, άλλωστε, και... άφθονες ευκαιρίες συνδυαστικού marketing στο Gran Turismo 7, το οποίο θα έχει συμπληρώσει διαδρομή 18 μηνών στην αγορά τότε και θα είναι καλύτερο από ποτέ. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ