Netflx: τέλος και για Jessica Jones, Punisher

Κλείνει οριστικά ο κύκλος συνεργασίας με την Marvel, κάποιες θετικές διευκρινίσεις από τις δύο εταιρείες

Με μία κίνηση-ορισμό της ολοκλήρωσης του... "χρονικού ενός προαναγγελθέντος θανάτου" που παρακολουθούμε εδώ και μήνες, η Netflix επιβεβαίωσε με σχετική της ανακοίνωση πως δεν θα υπάρξουν άλλοι κύκλοι των σειρών The Punisher και Jessica Jones. Μετά από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις για το Daredevil και το Luke Cage λοιπόν - και το Iron Fist φυσικά... όχι λόγω ποιότητας, όπως αποδείχθηκε τελικά - με αυτόν τον τρόπο τελειώνει και τυπικά η συνεργασία που είχε ξεκινήσει πριν από έξι χρόνια ανάμεσα στις Marvel και Netflix με αντικείμενο τηλεοπτικές σειρές βασισμένες στους περισσότερο "γήινους", καθημερινούς υπερήρωες της πρώτης.

H συνεργασία αυτή είχε, τελικά, ημερομηνία λήξης από την στιγμή που η Disney αποφάσισε πως θα διαθέσει στο κοινό δική της Δικτυακή υπηρεσία με το όνομα Disney Plus και περιεχόμενο κατ' εξοχήν - μα όχι αποκλειστικά - από την βιβλιοθήκη των Marvel, Pixar, Lucas Films κλπ. Με την ανακοίνωση της Netflix, πάντως, για την ολοκλήρωση των σειρών The Punisher και Jessica Jones προέκυψε και η ευκαιρία διευκρινίσεων τόσο από την ίδια, όσο και από την Marvel. Η πρώτη επιβεβαίωσε ότι (α) ο τρίτος κύκλος της Jessica Jones θα προβληθεί κανονικά, έστω κι αν δεν γνωστοποιήθηκε το πότε, καθώς και ότι (β) όλοι οι κύκλοι και των τεσσάρων σειρών, καθώς και η μία των The Defenders, θα παραμείνουν διαθέσιμες στην βιβλιοθήκη της Netflix για το προσεχές μέλλον (αν και με δεδομένο το γεγονός ότι τα πνευματικά τους δικαιώματα ανήκουν στην Disney/Marvel κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει έως πού... εκτείνεται το μέλλον αυτό).

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον, δε, έχει η δήλωση στελεχών της Marvel πως τίποτε δεν αποκλείει να ξαναδούμε τους Daredevil, Luke Cage, Punisher, Iron Fist και Jessica Jones σε άλλες παραγωγές, για την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο, στο μέλλον. Αν βεβαίως αυτό συμβεί, τότε το πιο πιθανό θα είναι να αφορά σε διαφορετικούς ηθοποιούς και εντελώς διαφορετικές ιστορίες των χαρακτήρων αυτών - και, λογικά, αν υποθέσουμε πως κάτι τέτοιο όντως θα συμβεί, τότε δεν θα συμβεί σύντομα έτσι ώστε το κοινό να... "αποσυνδέσει", έστω σε έναν βαθμό, στο μυαλό του τους χαρακτήρες αυτούς από τις σειρές της Netflix. Με άλλα λόγια: Matt, Luke, Danny, Frank και Jessica... αντίο, για την ώρα. Ελπίζουμε ολόψυχα, όχι για πάντα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ