Τριλογίες επικές, επιτέλους σε UltraHD Blu-ray

Τα τρία φιλμ The Lord of the Rings και τα τρία The Hobbit σε υπερυψηλή ευκρίνεια τον Δεκέμβριο

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικά αγαπημένες κι εμπορικές επιτυχημένες ταινίες που οι οπαδοί της κορυφαίας ποιότητας εικόνας και ήχου ζητούσαν επίμονα από τις κινηματογραφικές να τις κυκλοφορήσουν σε μορφή δίσκου UltraHD Blu-ray, αλλά οι τριλογίες των The Lord of the Rings και The Hobbit ήταν πάντοτε πολύ ψηλά στην λίστα αυτού του κοινού. Όλα δείχνουν πως μετά από πολλά χρόνια αναμονής... ήλθε το πλήρωμα του χρόνου: και τα έξι φιλμ θα κυκλοφορήσουν και σε αυτό το φορμά στις αρχές Δεκεμβρίου, φέρνοντας στο σπίτι την πιθανότατα τεχνικά αρτιότερη εκδοχή τους - ακόμη υψηλότερου επιπέδου και από τις εκδόσεις IMAX που προβλήθηκαν στις ΗΠΑ.

Και οι έξι ταινίες προσφέρουν εικόνα ανάλυσης 4Κ και απόδοση χρώματος κατά HDR10 και Dolby Vision, καθώς και ήχο διαμορφωμένο κατά Dolby Atmos. Για τον δεύτερο δεν είναι ακόμη γνωστό αν έχει γίνει εκ νέου επεξεργασία ώστε να αποδοθoύν π.χ. με τρόπο αντικειμενοστρεφή διάφορα εφέ, όσον αφορά στην εικόνα ωστόσο ο Peter Jackson και η εταιρεία του δημιούργησαν νέα ψηφιακά πρωτότυπα (masters) τόσο για τα The Lord of the Rings (από το αρχικό υλικό των 35mm) όσο και για τα The Hobbit (από τo ψηφιακό υλικό της περασμένης πενταετίας).

Οι έξι ταινίες, ευτυχώς, προσφέρονται από την νέα τους αυτή εμπορική συσκευασία τόσο στην έκδοση που παίχτηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες (theatrical), όσο και στην εμπλουτισμένη οικιακή (extended), οπότε οι μεγάλοι fans της κάθε μίας τριλογίας δεν θα χρειαστεί να την αγοράσουν... δύο φορές μελλοντικά. Όσον αφορά στο εκτενέστατο bonus υλικό που συνόδευε τις υπάρχουσες εκδόσεις Blu-ray δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη κάτι, διατηρούμε ωστόσο πολλές ελπίδες καθώς οι δύο τριλογίες προσφέρουν εννέα δισκάκια έκαστη. Πρόκειται σαφέστατα για δύο από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες κυκλοφορίες ταινιών σε UltraHD Blu-ray για το 2020, οπότε για την αναλυτική τους παρουσίαση... λίγη ακόμη υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ