Και το Soul της Pixar στο Disney Plus

Ακόμη μία μεγάλη ταινία του 2020 θα προβληθεί απευθείας Δικτυακά από τον αμερικανικό κολοσσό

Με την πανδημία του COVID-19 να μην έχει ακόμη αντιμετωπιστεί και τις επιπλοκές που έχει επιφέρει στο πρόγραμμα προβολών όλων των μεγάλων κινηματογραφικών ήδη σοβαρές, ίσως δεν θα έπρεπε να προκαλεί πια έκπληξη - προκαλεί όμως ανησυχία καθώς έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε... τάση σχεδόν: η Disney αποφάσισε πως ακόμη μία από τις σημαντικές της ταινίες για το ημερολογιακό 2020, το Soul της Pixar, δεν θα προβληθεί στα σινεμά αλλά θα γίνει διαθέσιμο απευθείας στους συνδρομητές της Δικτυακής της υπηρεσίας, του Disney Plus, στις 25 Δεκεμβρίου.

Το Soul είναι το πλέον πρόσφατο μόνο από μία σειρά παραγωγών της Disney που δεν φιλοξενήθηκαν στον φυσικό τους χώρο, την κινηματογραφική αίθουσα, μέσα στο 2020. Είχε προηγηθεί το Artemis Fowl τον Ιούνιο, το Hamilton λίγο αργότερα και το πολυαναμενόμενο Mulan τον Σεπτέμβριο. Τα δύο πρώτα έγιναν διαθέσιμα δωρεάν στους πελάτες του Disney Plus ενώ το τρίτο θα κοστίζει $29.99 για απεριόριστες προβολές στο ίδιο συνδρομητικό κοινό μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί από την Disney αν το Soul θα προσφερθεί δωρεάν ή επί πληρωμή.

Υπογραμμίζουμε πως η απόφαση αυτή της Disney αφορά μόνο στις δεκαέξι χώρες όπου η υπηρεσία Disney Plus είναι ενεργή και διατίθεται εμπορικά στο κοινό - όχι στις χώρες, όπως η δική μας, όπου δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να προσφέρεται από τον αμερικανικό κολοσσό. Όλα δείχνουν πως αυτό το "ψηφιακό άνοιγμα" του Soul δεν θα είναι το τελευταίο και πως η Disney, με το πρόγραμμα κυκλοφοριών των ταινιών της για το 2020 ήδη εκτροχιασμένο στην ουσία, θα κρίνει κατά περίπτωση ποιές ταινίες θέλει οπωσδήποτε να "κρατήσει" για τα σινεμά όταν αυτά επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία και ποιές δεν έχει νόημα να καθυστερεί με χρονικό ορίζοντα αβέβαιο. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ