Η Netflix προσφέρει το υπέροχο Nimona σε όλους

Η υποψήφια για Όσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων του 2023 πλήρης και δωρεάν στο YouTube

Κάνοντας μία επιλογή ασυνήθιστη και γι' αυτό άξια αναφοράς, η Netflix δημοσίευσε πριν από λίγες ώρες το Nimona - την καλύτερη περσινή ταινία της κινουμένων σχεδίων και υποψήφια στα φετινά Όσκαρ - στο YouTube. Το φιλμ έχει ως πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες έναν ιππότη που κατηγορείται για έγκλημα που δεν διέπραξε και μία ζωηρή έφηβη που μπορεί να αλλάζει μορφές, την Nimona, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να τον βοηθήσει να αποδείξει την αθωότητά του αν και ο ίδιος υποτίθεται πως έχει καθήκον να την εξολοθρεύσει. Λόγω της υπέροχης αισθητικής του, του χιούμορ του και της ασυνήθιστης θεματολογίας του με στοιχεία LGBTQ+ το Nimona ήταν ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα φιλμ animation του 2023.

Το Nimona είναι βασισμένο στο ομώνυμο graphic novel του ND Stevenson και σκηνοθετημένο από τους Nick Bruno και Troy Quane. Είχε αρχικά ξεκινήσει να δημιουργείται από την Blue Sky Studios (ιδιοκτησίας 20th Century Fox), μετά από την εξαγορά ωστόσο της Fox από την Disney, η δεύτερη - λόγω των στοιχείων LGBTQ+ προφανώς... - σταμάτησε με συνοπτικές διαδικασίες την παραγωγή της ταινίας και δεν ασχολήθηκε ξανά με αυτήν. Ευτυχώς, κάποια χρόνια αργότερα το φιλμ ανέλαβαν να στηρίξουν οι Annapurna Pictures και Netflix, οι οποίες επανεκκίνησαν τις διαδικασίες παραγωγής και βοήθησαν το φιλμ να ολοκληρωθεί.

Αυτήν την ταινία μόλις δημοσίευσε στην πλήρη της μορφή η Netflix στο επίσημο κανάλι της στο YouTube, πιθανώς σε μία προσπάθεια να αναδείξει το υποψήφιο για Όσκαρ Nimona καθώς οδεύουμε προς την τελετή απονομής του Μαρτίου. Ναι, η ταινία φέρει μόνιμο υδατογράφημα του Netflix στην πάνω δεξιά γωνία του και δεν αποδίδεται με εικόνα HDR και πολυκάναλο ήχο Dolby Digital 5.1 (κοινώς με απόδοση χρώματος SDR και στερεοφωνικό ήχο), όμως προσφέρεται σε πλήρη ανάλυση 1080p σε αποδεκτά υψηλό bitrate (ενσωματώνει βέβαια αγγλικό σπικάζ και υπότιτλους). Οποιοσδήποτε θέλει να κρατήσει ένα αντίτυπό της για θέαση χωρίς σύνδεση στο Internet, μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε υπηρεσία ή εφαρμογή από τις πολλές που κυκλοφορούν ελεύθερα στο Web.

Το Nimona θα αντιμετωπίσει βέβαια τον Μάρτιο πολύ σκληρό ανταγωνισμό στην κατηγορία του: εξαιρετικές ταινίες όπως οι Robot Dreams, Elemental, Spider-man Across the Spider-Verse και The Boy and the Heron όλες διεκδικούν το ίδιο βραβείο για το καλογραμμένο σενάριό τους ή/και τον πολύ υψηλού επιπέδου τεχνικό τομέα τους. Αν και το φιλμ του Netflix δεν θεωρείται αυτήν την στιγμή το φαβορί για το συγκεκριμένο Όσκαρ (οι περισσότεροι περιμένουν πως θα είναι μία μονομαχία... Miyazaki - Spiderman αυτή που θα καθορίσει τον νικητή), τουλάχιστον οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει άποψη για το Nimona εντελώς δωρεάν. Για ταινίες που αξίζουν θέασης, πάντα ευπρόσδεκτο αυτό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ