Δωρεάν ταινίες και σειρές της Netflix για όλους

Οι Αμερικανοί προσφέρουν δίχως δέσμευση "μια γεύση" από τον κατάλογο της δημοφιλούς υπηρεσίας

Με το συγκεκριμένο μοντέλο προώθησης η Netflix είναι αλήθεια πως είχε πειραματιστεί και στο παρελθόν, όλα δείχνουν ωστόσο πως ο αμερικανικός κολοσσός σκέφτεται σοβαρά πλέον είτε να το αξιοποιεί συχνότερα, είτε να το καθιερώσει: αναφερόμαστε στην δωρεάν προσφορά σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο "δειγμάτων" από την ήδη πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη των δικών του παραγωγών, όχι μόνο με καμία χρέωση ή δέσμευση αλλά ούτε καν την ανάγκη δημιουργίας λογαριασμού στην ομώνυμη δημοφιλή υπηρεσία. Η αρχή είχε γίνει με το πρώτο All the Boys I've Loved Before για την προώθηση του δεύτερου αλλά η Netflix εδώ και λίγες μέρες προσφέρει πολύ περισσότερες ταινίες και σειρές με αυτόν τον τρόπο, κάποιες εκ των οποίων αξιόλογες.

Στις δωρεάν ταινίες περιλαμβάνονται το ενδιαφέρον Bird Box, το πολύ καλό The Two Popes και το αδιάφορο μεν, επιτυχημένο δε Murder Mystery. Στις τηλεοπτικές σειρές περιλαμβάνεται το διάσημο πια Stranger Things, το εξαιρετικό When They See Us καθώς και άλλες σειρές όπως οι Boss Baby, Elite, Grance and Frankie ή Love Is Blind. Αξιοπρόσεκτο και το ντοκυμαντέρ Our Planet.

Επειδή φυσικά... ελάχιστα πράγματα στην πραγματικότητα είναι πλέον απολύτως δωρεάν, στην προσφορά αυτού του υλικού εκ μέρους της Netflix υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί. Στις τηλεοπτικές σειρές, για παράδειγμα, μόνο το πρώτο επεισόδιο διατίθεται χωρίς χρέωση και για τα επόμενα ζητείται εγγραφή. Οι ταινίες, επίσης, προσφέρονται μόνο σε ανάλυση 1080p και ψηφιακό πεντακάναλο ήχο, όχι σε εικόνα 4Κ και ήχο υψηλής ποιότητας. Συν τοις άλλοις η θέαση μπορεί να γίνει μόνο μέσα από browser είτε σε Η/Υ (Mac ή Windows) είτε σε συσκευή Android (δεν υποστηρίζονται οι συσκευές iOS).

Ακόμη κι έτσι, πάντως, ίσως και μόνο για τις ταινίες η σχετική σελίδα δωρεάν περιεχομένου της Netflix αξίζει μία επίσκεψη. Στελέχη της εταιρείας δηλώνουν πως υπάρχουν σκέψεις αυτό το περιεχόμενο κατά καιρούς να αλλάζει έτσι ώστε όσοι και όσες σκέπτονται να αποκτήσουν μία συνδρομή στην υπηρεσία να έχουν πάρει μία ιδέα από πολλών ειδών παραγωγές πριν αποφασίσουν. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ