Disney: 30 νέα Blu-ray μέσα στο 2012

Πρόσφατα και παλαιότερα σινε-hit, για πρώτη φορά σε υψηλή ευκρίνεια

Η πολύ μεγάλη πρόοδος που έχουν σημειώσει την τελευταία τριετία οι Δικτυακές υπηρεσίες ενοικίασης ή πώλησης ταινιών δείχνει, τελικά, πως δεν ήταν αρκετή για να ανακόψει την παράλληλη θετική πορεία του Blu-ray ως φορμά. Ο κόσμος συνεχίζει να θέλει να κατέχει αγαπημένες του ταινίες στη βιβλιοθήκη του ως φυσικό προϊόν και ένα ποσοστό του κοινού συνεχίζει να απαιτεί κορυφαία ποιότητα ήχου και εικόνας. Η Disney έχει συνεισφέρει σημαντικά με ποιοτικές κυκλοφορίες στη δημοτικότητα των Blu-ray, όμως το 2012 θα κάνει περισσότερα από κάθε άλλη φορά για το συγκεκριμένο ζήτημα: ούτε μία, ούτε δύο, αλλά... τριάντα κυκλοφορίες σε "μπλε δισκάκι" έχει προγραμματίσει από αυτές τις μέρες ως τα τέλη Δεκέμβρη. Η γκάμα τους, δε, άκρως εντυπωσιακή.

Έχουμε και λέμε: για τη χρονιά που έχει ήδη διανύσει το 1/3 της, η Disney έχει διαθέσει από το Φεβρουάριο δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες παλιότερες ταινίες του καταλόγου της, τα "Dead Poet's Society" και "Good Morning Vietnam". Για το επόμενο τρίμηνο, έως δηλαδή και τον Ιούλιο, έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία των "Father of the Bride", "'Bringing Down the House", "The Color of Money", "Cocktail", 'Ransom", "Sister Act", "Evita", "The Horse Whisperer", "Under the Tuscan Sun", "Phenomenon", "Step Up", "Home On The Range" και "Treasure Planet". Ναι, δεν είναι όλες οι παραπάνω προτάσεις κινηματογραφικά αριστουργήματα, ανάμεσά τους ωστόσο συγκαταλέγονται ουκ ολίγες παραγωγές που έχουν "αφήσει το στίγμα τους" στις περασμένες σινε-δεκαετίες.

Οι... ομοβροντίες των κυκλοφοριών της Disney σε Blu-ray ξαναξεκινούν από το Σεπτέμβριο με παραγωγές όπως οι "Adventures in Babysitting", "Grosse Pointe Blank", "Romy and Michele’s High School Reunion", "The Rescuers", "High Fidelity", "Ed Wood", "Judge Dredd", "Ghost of the Abyss 3D", "Lady And The Tramp 2: Scamp’s Adventure", "Pocahontas", "The Tigger Movie", "The Aristocats" και "Pete’s Dragon". Οι cult επιτυχίες και τα κινούμενα σχέδια έχουν τον πρώτο λόγο, προφανώς - ενώ στις κυκλοφορίες που βρίσκονται πιο κοντά στην εορταστική περίοδο έμφαση δίνεται στην ευρύτερη γκάμα, με τα "Hocus Pocus", "Arachnophobia", "The Hand That Rocks The Cradle", "Flubber " και "Son of Flubber", "Cold Creek Manor", "The Absent-Minded 'Professor", "While You Were Sleeping", "Sweet Home Alabama", "Beaches", "Babes in Toyland", "Atlantis: The Lost Empire", "Brother Bear" και "Dick Tracy". Από θρίλερ και κινούμενα, μέχρι κομεντί και οικογενειακές, με άλλα λόγια.

Η Disney βεβαιώνει πως κάθε μία από αυτές τις κυκλοφορίες σε Blu-ray θα προσφέρει υψηλής ποιότητας εικόνα και ήχο (στις παλαιότερες παραγωγές έχει γίνει ειδική επεξεργασία "ανανέωσης" κατά την ψηφιοποίηση), ενώ γενναιόδωρα υπόσχεται πως θα είναι και τα extras. Η αμερικανική εταιρεία συγκέντρωσε περισσότερα από 2 δις δολάρια σε έσοδα μέσα στο 2011 από τις πωλήσεις ταινιών σε Blu-ray και ασφαλώς φιλοδοξεί φέτος να σημειώσει τόσο υψηλές ή και υψηλότερες πωλήσεις. Όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ