Avatar για συλλέκτες

Νέα, πλούσια έκδοση σε Blu-ray τα Χριστούγεννα

Μπορεί η 3D έκδοση του Avatar - της ταινίας που ουσιαστικά έφερε την εικόνα 3D στην αντίληψη του ευρύτερου κοινού - να παραμένει ως το τέλος του έτους... "δέσμια" χάρις στη συμφωνία της 20th Century Fox με την Panasonic, όμως η κανονική "2D" έκδοση συνεχίζει να είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες σε υψηλή ευκρίνεια σήμερα. Η έκδοση σε Blu-ray δικαιωματικά σημείωσε απίθανα ρεκόρ πωλήσεων όταν πρωτοκυκλοφόρησε την άνοιξη της χρονιάς που διανύουμε. Και με την εορταστική περίοδο προ των πυλών, ο Cameron δεν θα μπορούσε να... προσπεράσει την ευκαιρία μιας συλλεκτικής έκδοσης, σωστά; Standard πρακτική, όπως ακριβώς χαρακτηρίζονται όλες οι πρώτες εκδόσεις των Holywood blockbusters των τελευταίων ετών. Το θετικό; Η συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση φαίνεται να είναι όντως επιβεβλημένη αγορά!

Η Collectors Edition του Avatar θα κυκλοφορήσει σε Blu-ray στα τέλη Νοεμβρίου και θα απαρτίζεται από 3 (!) δισκάκια. Το πρώτο θα φιλοξενεί την ίδια την ταινία, αλλά σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: την αρχική των κινηματογραφικών αιθουσών, μία επανέκδοση με καλύτερο μοντάζ και μία εκτεταμένη κατά 16 λεπτά νέου υλικού, στα οποία ανήκει και διαφορετική, καινούργια εισαγωγική σκηνή. Υποθέτουμε ότι οι τρεις εκδόσεις θα προσφέρονται στο ίδιο δισκάκι με τη μέθοδο της "διακλάδωσης" στην επιθυμητή από το κεντρικό μενού (branching) αφού το 90% της ταινίας είναι κοινό μεταξύ τους.

Το δεύτερο δισκάκι θα περιέχει συνεντεύξεις συντελεστών και παραγωγών, κομμένες σκηνές διάρκειας 45 λεπτών και άλλο υλικό. Σε εκείνους κι εκείνες που ενδιαφέρονται πολύ για τα extras που αποκαλούμε "making of" και "behind the scenes", καθώς και όλη τη δουλειά υποδομής που έγινε για να "χτιστεί" ο κόσμος της Pandora, απευθύνεται το τρίτο δισκάκι, το οποίο θα περιέχει και το περισσότερο αλληλεπιδραστικό bonus υλικό, αλλά και πρόσβαση σε περαιτέρω Δικτυακό υλικό μέσω της λειτουργίας BD-Live.

H Collectors Edition θα κυκλοφορήσει και σε DVD, και πάλι σε τρία δισκάκια, με τις αντίστοιχες τρεις διαφορετικές εκδοχές του φιλμ και τις κομμένες σκηνές αλλά όχι πολλά περισσότερα (προφανώς λόγω περιορισμένου διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου). Και οι δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία στο αμερικανικό Amazon την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αναμένουμε και την ευρωπαϊκή έκδοση όμως περίπου στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Το κόστος των αμερικανικών εκδόσεων είναι $54.99 και $34.99 για τις εκδόσεις σε Blu-ray και DVD αντίστοιχα, λογικές για τόσο extra υλικό (και την ποιότητα εικόνας και ήχου που σίγουρα θα προσφέρει το κάθε φορμά βάσει των δυνατοτήτων του). Όσοι και όσες... συγκρατήθηκαν και δεν αγόρασαν την "απλή" έκδοση του Avatar την άνοιξη αποδεικνύεται ότι πολύ καλά έκαναν, οι συλλέκτες ωστόσο έχουν κάθε δικαιολογία να αγοράσουν και την νέα έκδοση τα Χριστούγεννα. Ο νοών, νοείτω!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ