James Bond: όλες οι περιπέτειες σε 4Κ στο iTunes

Η Apple εξασφαλίζει τον 007 σε υπερυψηλή ευκρίνεια κι αποκλειστικότητα - για την ώρα

Μπορεί η Apple να άργησε να υποστηρίξει την υπερυψηλή ευκρίνεια με δικά της προϊόντα και υπηρεσίες, όμως όλα δείχνουν πως οι κινηματογραφικές συνεχίζουν να θεωρούν τον αμερικανικό κολοσσό σημαντική δύναμη στην αγορά του home entertainment. Δεν εξηγείται διαφορετικά όχι μόνο η προτεραιότητα που έχουν δώσει στο iTunes και την παρουσία τους εκεί με τις παραγωγές τους, αλλά και τα... αποκλειστικά που προθυμοποιούνται να παραχωρήσουν στην Apple για την προώθησή του ουσιαστικά!

Ο λόγος για την κυκλοφορία πρακτικά όλων των περιπετειών του θρυλικού πράκτορα 007, του James Bond, για πρώτη φορά σε υπερυψηλή ευκρίνεια μέσω iTunes και μόνο (καμία από αυτές τις ταινίες δεν έχει γίνει διαθέσιμη όχι μόνο σε UltraHD Blu-ray αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη Δικτυακή υπηρεσία). Οι 24 ταινίες, από το Dr. No έως και το Spectre (λείπει μόνο το Never Say Never Again) προσφέρονται σε εικόνα 4Κ αλλά, φυσιολογικά, χωρίς υποστήριξη απόδοσης χρώματος HDR και μόνο για αγορά προς $15 η μία. Υποθέτουμε πως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα γίνουν διαθέσιμες και για ενοικίαση.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, ουσιαστικά, που διαπιστώνουμε... μεροληψία υπέρ της Apple από πλευράς Hollywood: λίγο πριν από τα Χριστούγεννα έγιναν διαθέσιμες επίσης στο iTunes και οι επτά ταινίες που συνθέτουν την συλλογή The Nolan Collection σε Ultra HD Blu-ray, με την διαφορά πως ενώ στην υλική τους αυτή έκδοση τα φιλμ προσφέρουν απόδοση χρώματος HDR μέσω του "απλού" προτύπου HDR10, στις εκδοχές του iTunes υποστηρίζουν το σαφώς ανώτερο Dolby Vision.

Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική εκ μέρους των studio, οι οπαδοί της ποιοτικής εικόνας στον οικιακό κινηματογράφο πιθανότατα θα αναγκαστούν να... κάνουν το μέχρι χθες απίθανο κι ασύλληπτο: να προσθέσουν στον εξοπλισμό του home cinema που διατηρούν, και ένα Apple TV 4K μόνο και μόνο για τις ταινίες υπερυψηλής ευκρίνειας του iTunes!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ