Sony Bravia ZH8: και εικόνα 8Κ, και έτοιμη για PS5

Οι καλύτερες τηλεοράσεις LED/LCD της Sony για το 2020 διαθέσιμες στην Ελλάδα

Σε μία χρονιά... όχι ακριβώς ευνοϊκή για την αγορά του οικιακού κινηματογράφου - όσον αφορά σε επίπεδο εξοπλισμού - η εικόνα ανάλυσης 8Κ ομολογουμένως θα μπορούσε να είχε επιδείξει σημαντικότερη εξέλιξη από αυτήν που σημείωσε μέσα στο πρώτο εννιάμηνο του έτους, όμως τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο δείχνει να έχει προθέσεις... εξιλέωσης σχετικές. Η Sony στην πρόσφατη έκθεση της IFA 2020 στο Βερολίνο δεν αποκάλυψε νέες τηλεοράσεις, μεν, ανακοίνωσε όμως την ευρεία πλέον διάθεση (και στην χώρα μας) του μοντέλου ανάλυσης 8Κ που προωθεί ως το συνολικά καλύτερό της για φέτος. Αναφερόμαστε βεβαίως στην Sony Bravia ΖΗ8 η οποία - μαζί με την Bravia HX90 - είναι οι δύο τηλεοράσεις που ο ιαπωνικός κολοσσός προωθεί ως τις καλύτερές του για συνεργασία με το επερχόμενο PlayStation5, το πρώτο του σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας που υποστηρίζει εικόνα 8Κ.

Οι Bravia ZH8 στηρίζονται στον ισχυρότερο επεξεργαστή εικόνας της Sony, τον X1 Ultimate, ο οποίος αναλαμβάνει μία μεγάλη σειρά από λειτουργίες βελτίωσης απεικόνισης. Σημαντικότερη εξ αυτών (καθώς για την ώρα υπάρχει έλλειψη σε υλικό αληθινής υπερ-υπερυψηλής ευκρίνειας) είναι η αναβάθμιση περιεχομένου ανάλυσης 4K και 2Κ σε 8K με την χρήση του συστήματος X-Reality PRO και δειγματοληψία από ειδική βάση δεδομένων διαμορφωμένη γι' αυτόν τον σκοπό. Οι ΖΗ8 στηρίζονται σε τεχνολογία προβολής LED/LCD με εξελιγμένο τοπικό υποφωτισμό, αποδίδοντας έτσι ποιοτικά οποιοδήποτε υλικό και δη το διαμορφωμένο κατά HDR για ανάδειξη μεγάλης παλέτας χρωμάτων, πειστικού μαύρου και εντυπωσιακών λαμπερών στοιχείων στην εικόνα.

Οι τηλεοράσεις Bravia ZH8 είναι από τα ελάχιστα επίσης μοντέλα της Sony που ενσωματώνουν την τεχνολογία Acoustic Multi-Audio: αυτήν αναλαμβάνει να αποδώσει ήχο πολύ υψηλότερου επιπέδου ποιοτικά σε σχέση με αυτό που αναμένει κανείς από μία τηλεόραση αξιοποιώντας ως ηχείο το ίδιο το πλαίσιο της οθόνης (!) με τρόπο έξυπνο και κατευθυντικό. Τα μοντέλα αυτά στηρίζονται στο λειτουργικό Android TV (έκδοση 9.0) και προσφέρουν πλήρη συμβατότητα με τα πρότυπα Google Assistant, Google Chromecast, Apple AirPlay2, Apple Homekit για φωνητικό έλεγχο και συμβατότητα με φορητές συσκευές βασισμένες σε Android και iOS.

Όσον αφορά στην συνεργασία τους με το επερχόμενο PlayStation5, οι Bravia ZH8 προσφέρουν θύρα HDMI που υποστηρίζει τόσο απόδοση εικόνας σε 8Κ στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όσο και σε 4Κ στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Οι εξελιγμένες αυτές τηλεοράσεις ανάλυσης 8Κ της Sony προσφέρονται στις 75 και 85 ίντσες και οι μέχρι στιγμής δημοσιευμένες αξιολογήσεις τους από τεχνικούς δημοσιογράφους τις τοποθετούν όχι μόνο στην κορυφή της γκάμας των προτάσεων που προωθεί ο ιαπωνικός κολοσσός, αλλά στην κορυφή της κατηγορίας τους και της τεχνολογίας απεικόνισης που εκπροσωπούν για το 2020 - ειδικά για θέαση ταινιών και σειρών.

Οι Bravia ZH8... φθηνές δεν είναι, φυσικά, αλλά είναι μακράν περισσότερο προσιτές από τις περυσινές Bravia ZG9 και στο ίδιο επίπεδο κόστους με αυτό των καλύτερων αντίστοιχων μοντέλων του ανταγωνισμού φέτος - με την διαφορά που το κατά γενική ομολογία ασυναγώνιστο υποσύστημα επεξεργασίας εικόνας της Sony μπορεί να κάνει στην θέαση περιεχομένου. Οι έχοντες την δυνατότητα να αποκτήσουν μία, τώρα έχουν και στην Ελλάδα την επιλογή. Τους ζηλεύουμε ήδη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ