Sony Bravia XR A95K: κινηματογραφική εικόνα δίχως αντίπαλο

Η καλύτερη τηλεόραση των Ιαπώνων βρίσκεται μόνη στην κορυφή της απεικόνισης ταινιών και σειρών, όλοι οι λόγοι

Η προϊοντική κατηγορία των τηλεοράσεων έχει πλέον μεγαλώσει τόσο πολύ, καλύπτεται με τόσα διαφορετικά μοντέλα σε τόσες διαφορετικές υποκατηγορίες από τόσους πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές, που είναι εξαιρετικά σπάνιο να ξεχωρίσει ένα από αυτά ως "η συνολικά καλύτερη τηλεόραση" της εκάστοτε χρονιάς με τρόπο που να μην αφήνει περιθώριο αμφιβολίας. Είναι, άλλωστε, τόσα πολλά τα κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογείται πια μία σύγχρονη Smart TV, που είναι στην πράξη αδύνατο να μην βρει κανείς ούτε ένα αρνητικό σε ένα καταναλωτικό προϊόν του είδους που είναι σχεδιασμένο αρχής έτσι ώστε να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες και να αποφέρει στον κατασκευαστή του όσο το δυνατόν υψηλότερο κέρδος σε κάθε πώλησή του. Απλώς... δεν συμβαίνει να ξεχωρίζει μία τηλεόραση τόσο πολύ, πώς το λένε!

Πιο κοντά απ' όλους, ωστόσο, τους κατασκευαστές τηλεοράσεων στην σύγχρονη ιστορία να επιτύχει αυτό ακριβώς - να προσφέρει ένα μοντέλο που ξεχωρίζει ως το μακράν καλύτερο του είδους, έστω κι αν αυτό δεν ισχύει για όλες ανεξαιρέτως τις πιθανές χρήσεις του αλλά για τις κυριότερες - βρίσκεται η Sony με την Bravia XR A95K. Η πρώτη τηλεόραση των Ιαπώνων που αξιοποιεί οθόνη τεχνολογίας QD-OLED προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα απεικόνισης για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές αυτήν την στιγμή, "ανεβάζοντας τον πήχυ" σε σχέση με όλες τις άλλες, ακόμη και τις καλύτερες, τηλεοράσεις "παραδοσιακής" τεχνολογίας OLED που διατίθενται σήμερα. Μόνο στον τομέα του gaming δεν κινείται στο ίδιο ασύγκριτο επίπεδο ποιότητας, λόγω κάποιων συγκεκριμένων περιορισμών. Σε όλα τα υπόλοιπα, η Sony Bravia XR A95K ανήκει απλώς... "σε δική της κατηγορία", με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την θέση της στην αγορά.

Για την εξαιρετική αυτή περίπτωση τηλεόρασης έχουμε δημοσιεύσει μία σειρά από άρθρα στο Αθηνόραμα Digital αναλύοντας κάθε έναν από τους λόγους που την καθιστούν τέτοια: από τις ιδιότητες της οθόνης QD-OLED και την κορυφαία επεξεργασία εικόνας που αξιοποιεί μέσα από την πολυετή τεχνογνωσία της Sony, μέχρι τον τρόπο που συνδυάζεται η ευρύτερη χρωματική γκάμα, η αυξημένη χρωματική φωτεινότητα, η απόλυτη απόδοση του μαύρου και οι ευρύτατες γωνίες θέασης για να προσφέρουν κινηματογραφική απόλαυση που καμία άλλη τηλεόραση σήμερα δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Το κόστος απόκτησης μιας Bravia XR A95K δεν είναι αμελητέο, φυσικά, μα η Sony ξέρει επακριβώς πού απευθύνεται με την τηλεόραση αυτή - και οι ευκατάστατοι θιασώτες της αληθινά κινηματογραφικής εικόνας ποτέ δεν ενοχλούνταν να καταβάλλουν αυξημένο αντίτιμο για πρόσβαση σε αυτό το επίπεδο οπτικοακουστικής εμπειρίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα αυτά, και ακόμη περισσότερα, μπορεί να βρει κανείς στα ακόλουθα άρθρα μας:

Sony Bravia XR A95K: αναλυτική παρουσίαση
Εμπειρία θέασης άλλου επιπέδου, η καλύτερη επίδειξη της τεχνολογίας QD-OLED

Sony Bravia XR A95K: νέος τύπος οθόνης, νέα δεδομένα
Σε τί υπερέχει η τεχνολογία QD-OLED της γνωστής πια OLED, ποιά είναι τα πρακτικά οφέλη για το κοινό

Sony Bravia XR: εικόνα κορυφαία με κάθε τεχνολογία οθόνης
Πώς η τεχνογνωσία των Ιαπώνων στην επεξεργασία εικόνας ωθεί την ποιότητα της τηλεοπτικής απεικόνισης υψηλότερα

Sony Bravia XR A95K με οθόνη QD-OLED, σινεφίλ όσο ποτέ
Υψηλή αντίθεση, απόλυτο μαύρο, ασυναγώνιστη επεξεργασία για κορυφαία εικόνα σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές

Sony Bravia XR A95K: για gaming σε... άλλο επίπεδο
H καλύτερη τηλεόραση του 2022 αξίζει και την προσοχή των κατόχων PlayStation5 και Xbox Series X - όλοι οι λόγοι

Sony Bravia XR A95K: και στα αθλητικά, εικόνα κορυφαία
Τα πλεονεκτήματα των οθονών QD-OLED προσφέρουν ασύγκριτη εμπειρία οικιακής θέασης στους φιλάθλους - πώς ακριβώς;

Sony Bravia XR Α95K: η Δικτυακή ψυχαγωγία στο maximum
Οι καλύτερες πηγές περιεχομένου, στην καλύτερη μορφή τους, μέσα από μία τηλεόραση; Γίνεται!

Αυτή η τηλεόραση είναι, κατά την άποψή μας, η κορυφαία του 2022 και φυσικά θα είναι για... έξι μήνες το λιγότερο ακόμη, καθώς νεότερα και (ελπίζουμε) καλύτερα μοντέλα από την ίδια η Sony, την Samsung ή οποιονδήποτε άλλο προσφέρει τηλεόραση βασισμένη σε οθόνη QD-OLED το 2023 δεν θα γίνουν διαθέσιμα μέχρι τον ερχόμενο Μάιο το νωρίτερο. Κορυφαία "με το σπαθί της", η Bravia XR Α95K έχει ήδη σηματοδοτήσει νέα φάση στην εξέλιξη των τηλεοράσεων και "θέσει τον πήχυ" στην ποιότητα απεικόνισης που οι μελλοντικές τηλεοράσεις όλων των κατασκευαστών καλούνται να ξεπεράσουν. Υπάρχει διάκριση μεγαλύτερη από αυτήν; Για μας, όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ