LG: διαθέσιμες οι πρώτες της τηλεοράσεις QNED

Με εξελιγμένο σύστημα υποφωτισμού MiniLED και πληθώρα δυνατοτήτων, εναλλακτικές - υπό συνθήκες - των OLED

Πέρυσι ήταν η LG αυτή που είχε ανακοινώσει πρώτη - εν όψει της CES 2021 - τις νέες της τηλεοράσεις LED/LCD με υποφωτισμό MiniLED, ήταν όμως η Samsung αυτή που ανακοίνωσε δεύτερη και τελικά διέθεσε πρώτη τις δικές της αντίστοιχες τηλεοράσεις. Η LG, πάντως, αυτές τις ημέρες φέρνει στην αγορά και τις τρεις σειρές της τέτοιων τηλεοράσεων QNED, όπως τις ονομάζει, καλύπτοντας με αυτές ευρύτατη γκάμα τιμών και προσφέροντας μία τρίτη επιλογή στο καταναλωτικό κοινό: μία, δηλαδή, ανάμεσα στις "απλές" τηλεοράσεις LED/LCD της, τις Nanocell, και τις OLED όπου συνεχίζει να δίνει έμφαση και το 2021 με τέσσερις διαφορετικές σειρές τηλεοράσεων.

Οι τρεις αυτές σειρές τηλεοράσεων με τοπικό υποφωτισμό MiniLED είναι οι QNED99 και QNED96 ανάλυσης 8Κ και οι QNED91 ανάλυσης 4Κ, όλες σε διαγωνίους που κυμαίνονται από τις 65 έως και τις 86 ίντσες. Όλες στηρίζονται στο λειτουργικό σύστημα webOS 6.0 της LG, υποστηρίζουν τα πρότυπα Dolby Vision και Dolby Atmos, φωνητικές εντολές μέσω Google Assistant ή Amazon Alexa και "έξυπνες λειτουργίες" όλων των ειδών. Οι δύο σειρές QNED 8K φέρουν τον νεότερο, ισχυρότερο επεξεργαστή εικόνας της LG, τον α9 Gen4, ενώ οι 4Κ τον "μέσου βεληνεκούς" a7 Gen4.

Το κύριο στοιχείο αυτών των τηλεοράσεων, φυσικά, είναι o υποφωτισμός MiniLED, ο οποίος επιτρέπει κατά πολύ ακριβέστερο του συνηθισμένου έλεγχο λόγω του μεγάλου αριθμού "ζωνών" που προσφέρει (στο μοντέλο 8Κ των 86 ιντσών τα MiniLED ανέρχονται σε 30.000 και οι ζώνες υποφωτισμού σε 2500!). Η ποιότητα απεικόνισης συνολικά δεν θεωρείται καλύτερη από αυτή των τηλεοράσεων OLED (ούτε από την ίδια την LG), όμως οι QNED αποδίδουν εικόνα σημαντικά φωτεινότερη, οπότε είναι προτιμότερες για π.χ. χώρους θέασης με έντονο περιβάλλοντα φωτισμό. Οι τιμές πώλησής τους ξεκινούν από τα €2499 για το μοντέλο QNED 4K των 65 ιντσών και αυξάνονται σημαντικά για τα μοντέλα 8Κ στις "μεγάλες ίντσες" (75 και 86). Τις καλοδεχόμαστε ως επιλογές επιπέδου ΑΑΑ και... επιφυλασσόμαστε για την αξιολόγησή μας, μελλοντικά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ