Sony A80L: διαθέσιμη για προπαραγγελία στην Ελλάδα

Η νέα τηλεόραση τεχνολογίας OLED των Ιαπώνων καθ' οδόν, αυτό είναι το κόστος της στην χώρα μας

Πιστή στο... ανοιξιάτικο ραντεβού της με τις πρώτες κυκλοφορίες νέων τηλεοράσεων τον Απρίλιο και τον Μάιο κάθε χρονιάς, η Sony μόλις επιβεβαίωσε πως διαθέσιμο για προπαραγγελία είναι ήδη το πρώτο από αυτά τα μοντέλα, η Bravia XR A80L. Πρόκειται για την καινούργια "εισαγωγική" τηλεόραση OLED του ιαπωνικού κολοσσού, με την έννοια πως δεν είναι τεχνολογίας QD-OLED όπως η περσινή κορυφαία Α95Κ, αλλά "παραδοσιακής" τεχνολογίας WOLED (με την νεότερη πάντως τέτοια οθόνη της LG για αυτής της τιμιλογιακής ζώνης τηλεοράσεις). Οι Bravia XR A80L θα πωλούνται στις 55, 65, 77 και (για πρώτη φορά) στις 83 ίντσες από τα μέσα Μαΐου περίπου.

Όπως είχαμε αναφέρει και στην αποκάλυψη των νέων Bravia στις αρχές Μαρτίου, η Α80L ενσωματώνει την νεότερη έκδοση του επεξεργαστή εικόνας Cognitive Processor XR των Ιαπώνων, καθώς και την τεχνολογία Acoustic Surface Audio Plus που ουσιαστικά "μετατρέπει" την οθόνη σε ηχείο με τοπική μάλιστα τοποθέτηση της ομιλίας και των ηχητικών εφέ στην επιφάνειά της. Ο σχεδιασμός της είναι απλός αλλά καλαίσθητος, ενώ στην επιδαπέδια τοποθέτησή της επιτρέπει την χρήση της βάσης της με τρεις διαφορετικούς τρόπους, έτσι ώστε να διευκολύνει την στήριξή της σε διαφορετικού πλάτους έπιπλα ή την τοποθέτηση και μιας soundbar ακριβώς κάτω από την τηλεόραση. Όπως σχεδόν όλες οι Bravia XR του 2022 και 2023, η A80L στηρίζεται σε λειτουργικό σύστημα Google TV, προσφέρει δύο θύρες HDMI 2.1 πλήρους εύρους, αλλά και συμβατότητα με την προαιρετική Bravia Cam της Sony.

Όσον αφορά στις τιμές πώλησης: για την Bravia XR A80L στο επίσημο ελληνικό website της Sony αναγράφονται ως προτεινόμενες οι €2460 για το μοντέλο των 55 ιντσών, €3175 γι' αυτό των 65, €4920 για το μοντέλο των 77 και €6150 γι' αυτό των 83 ιντσών (οι τιμές εμπορίου θα είναι κατά τι χαμηλότερες). Ευθέως ανταγωνιστική της Bravia XR A80L στις "παραδοσιακές" τηλεοράσεις OLED θεωρείται βεβαίως η LG C3, η οποία θα διατεθεί στις ίδιες διαγωνίους και στο ίδιο χρονικό πλαίσιο (δεν γνωρίζουμε ακόμη επίσημες τιμές πώλησης για την Ελλάδα). Ως... εσωτερικός ανταγωνισμός, δε, μπορεί να θεωρηθεί και η Sony Bravia XR A90J, η οποία ως κορυφαία "κινηματογραφική" τηλεόραση του 2021 παραμένει εξαιρετική επιλογή για όσους δεν ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες της A80L τις σχετικές με το gaming. Επιλογές, υπάρχουν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ